Orechová torta
Orechová torta s krémom z bielej čokolády (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Torta je vhodná aj v týchto
letných dňoch. Orechový
korpus s jogurtom a bez
múky je mäkký, vláčny,
jemný.* Krém je
nepresladený a s ovocným
zdobením chutila torta veľmi
sviežo.
Postup
- Z oddelených bielkov vyšľahám so štipkou soli tuhý sneh a odložím do chladu.
Žĺtky vyšľahám s cukrom. Pridám zmäknuté maslo, biely jogurt. Vareškou primiešam mleté orechy s práškom do pečiva a preosiatym kakaom. Nakoniec jemne vmiešam sneh z bielkov. Cesto vylejem do tortovej formy s priemerom 22 cm. Dno formy som vystlala papierom na pečenie a boky som vymastila a trochu posypala strúhankou.
- Pečiem vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov 30 minút. Riaďte sa podľa svojej rúry. Kontrola špajľou.
- Vychladnutý orechový korpus rozrežem na 2 časti a každú natieram najprv domácim jablkovo-čučoriedkovým džemom a na džem krémom z bielej čokolády.
- Krém pripravujem tak, že šľahačkovú smotanu zohrejem, nesmie vrieť a roztopím v nej bielu čokoládu. Nechám vychladnúť. Potom vyšľahám s mascarpone a nakoniec pridávam kyslú smotanu. (Ak máte radi sladšie, cukor si pridajte podľa vlastnej chuti.)
- Naplnenú tortu nechám v chladničke, aby krém stuhol.
- Zdobenie je z čerstvého ovocia, mäty a zdobiacich cukríkov.
Zdobenie alebo polevu si môžete spraviť podľa vlastnej chuti.
Dobrú chuť.