Bezlepkový Opitý Izidor
Bezlepkový Opitý Izidor

Opitý Izidor bez lepku

novalim - fotkanovalim, 24. novembra 2018. Komerčný recept.
Opitý Izidor bez lepku
Foto: novalim

Klasika, ktorej sa nedá odolať. Je tu ešte niekto, kto nepozná zákusok s poetickým názvom Opitý Izidor? Kakaové nadýchané cesto, vrstva orechovo-rumovej plnky, čokoládový Zobraziť celý popisKlasika, ktorej sa nedá odolať. Je tu ešte niekto, kto nepozná zákusok s poetickým názvom Opitý Izidor? Kakaové nadýchané cesto, vrstva orechovo-rumovej plnky, čokoládový krém a na vrchu čokoládová poleva. A to všetko bez lepku.

60 minút
príprava
15-18 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
150 g (alebo tuk rastlinný)
4 ks
120 g mleté
70 g
1 ČL
2 PL
Orechová plnka:
200 g mleté
100 g
150 ml
1 bal.
Kakaový krém:
2 bal.
2-3 PL
800 ml (môže byť aj rastlinné)
100 g
250 g (alebo tuk rastlinný na krémy)
Na polevu:
150 g
50 g




Postup

  1. 1

    Na cesto najprv vymiešame maslo s cukrom do krému, postupne vmiešavame žĺtky, až kým nie sú riadne zapracované.

  2. 2

    Pridáme orechy a Promix PK špeciál s kypriacim práškom a vmiešame ich do zmesi. Gumenou varechou ďalej vmiešame do tuha vyšľahané bielky.

  3. 3

    Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie na 180 stupňoch asi 15-18 minút.

  4. 4

    Na orechovú plnku zmiešame všetky prísady a necháme ich asi štvrťhodinu odstáť.

  5. 5

    Na kakaový krém uvaríme Zlaté Klasy v 800 ml mlieka a s cukrom na hustý puding. Necháme ho úplne vychladnúť. Vychladnutý puding postupne všľahávame do mäkkého masla.

  6. 6

    Orechovú plnku natrieme a uhladíme na upečenom korpuse a na ňu navrstvíme kakaový krém a uhladíme povrch.

  7. 7

    Dáme do chladničky stuhnúť.

  8. 8

    Na stuhnutý krém potom nalejeme polevu z čokolády a tuku, ktoré spolu roztopíme nad parou a necháme na koláči stuhnúť.

  9. 9

    Táto dávka vystačí na menší plech, ak budete piecť na klasickom plechu, odporúčame spraviť jej 1,5-násobok.

Diskusia k receptu

motyka
Krásny a vydarený. Pre bezlepkáčov super, ale môžu aj "všežravci".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia