Huby

Opekané huby s rukolovým šalátom a dresingom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Na panvici necháme rozpáliť olivový olej, vložíme doň celé klobúky muchotrávky ružovej, pokrájané plávky, bedle, ochutíme drvenou rascou a na plátky nakrájaným cesnakom. Osolíme, okoreníme a pomaly opekáme, podľa potreby otáčame.
  2. Dresing: V miske zmiešame metličkou červený vínny ocot, olivový olej a dijonskú horčicu. Jemne okoreníme, osolíme až na záver.
  3. Šalát: Listy rukoly a šalátu opatrne obalíme v pripravenom dresingu, pridáme listy bazalky a ihneď podávame. Servírujeme ako šalát na hubách poliaty výpekom z húb.
  4. TIP: Nožičky bedlí nevyhadzujeme. Môžeme ich vysušiť, rozdrviť a dochucovať nimi omáčky a iné jedlá.