Huby
Opekané huby s rukolovým šalátom a dresingom
Autor receptu: redakcia
Postup- Na panvici necháme rozpáliť olivový olej, vložíme doň celé klobúky muchotrávky ružovej, pokrájané plávky, bedle, ochutíme drvenou rascou a na plátky nakrájaným cesnakom. Osolíme, okoreníme a pomaly opekáme, podľa potreby otáčame.
- Dresing: V miske zmiešame metličkou červený vínny
ocot, olivový olej a dijonskú horčicu. Jemne okoreníme,
osolíme až na záver.
- Šalát: Listy rukoly a šalátu opatrne obalíme v pripravenom dresingu, pridáme listy bazalky a ihneď podávame.
Servírujeme ako šalát na hubách poliaty výpekom z húb.
- TIP: Nožičky bedlí nevyhadzujeme.
Môžeme ich vysušiť, rozdrviť
a dochucovať nimi omáčky a iné jedlá.
|