Pečená tekvica

Opečená tekvica so pstruhom (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Momentálny nápad, ako urobiť rýchlo obed.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na toto jedlo som zvolil titánový hrniec (alebo liatinový) a robil som to na sporáku a na liatinovej platní. Tým som to urobil za 15 minút. Tekvicu očistíme od šupky.
  2. Pokrájame asi na trojcentimetrové kocky.
  3. Do hrnca dáme olej a kocku masla. Pridáme tekvicu okoreníme, osolíme a posypeme rascou aj cesnakom. Na silnom ohni ( veľkom horáku) opekáme pod pokrievkou za častého miešania. Za 10 minút je voda vyparená a tekvica opečená do červena. Tekvicu naložíme na taniere.
  4. A v tom istom hrnci opečieme vo výpeku okorenené filety pstruha z každej strany po 2,5 minúty. Keď sú tenké, to stačí.
  5. Naložíme na tanier, pridáme kopček kyslej smotany a máme vyhraté.