Pečená tekvica
Opečená tekvica so pstruhom (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Momentálny nápad, ako urobiť rýchlo obed.
4 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na toto jedlo som zvolil titánový hrniec (alebo liatinový) a robil som to na sporáku a na liatinovej platní. Tým som to urobil za 15 minút. Tekvicu očistíme od šupky.
- Pokrájame asi na trojcentimetrové kocky.
- Do hrnca dáme olej a kocku masla. Pridáme tekvicu okoreníme, osolíme a posypeme rascou aj cesnakom. Na silnom ohni ( veľkom horáku) opekáme pod pokrievkou za častého miešania. Za 10 minút je voda vyparená a tekvica opečená do červena. Tekvicu naložíme na taniere.
- A v tom istom hrnci opečieme vo výpeku okorenené filety pstruha z každej strany po 2,5 minúty. Keď sú tenké, to stačí.
- Naložíme na tanier, pridáme kopček kyslej smotany a máme vyhraté.