Bravčové mäso
Bravčové mäso

Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 3. októbra 2021

Dnešný obed som počas prípravy menila, lebo do druhej podbrušinky sa nedal vytvoriť otvor pre plnku. Tak som túto časť pomlela a touto som naplnila tú časť, do ktorej bolo možné vytvoriť otvor. Vzniklo veľmi chutné jedlo.

3
porcie
55 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
80 g domáca
1 ks
3 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Plnka:
1 ks
1/2 ks sušený
1 ks
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravila som si 2 kusy podbrušinky na plnenie. No žiaľ do druhej nebolo možné urobiť otvor pre plnku, tak som sa rozhodla, že ju pomeliem a týmto naplním tú, do ktorej som už urobila otvor.

    Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som pomlela, pridala som vajce, namočený a vyžmýkaný rožok, soľ, korenie, mletú papriku a cesnak. Všetko som zmiešala a naplnila som podbrušinku. Do plnky som pridala aj nakrájanú petržlenovú vňať.

    Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Treba ju plniť menším množstvom plnky, lebo podbrušinka je tenký pás mäsa a pri pečení môže prasknúť. A tak mi polovica plnky zvýšila a urobila som z nej 4 malé šúľky, ktoré som vyváľala v múke a vypražila.

    Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Otvor na podbrušinke som zošila bielou niťou.

    Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Údenú slaninu som nakrájala na malé kocky a vytopila som tuk. Na tuku som opiekla naplnenú podbrušinku z oboch strán.

    Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keďže mali byť dve plnené podbrušinky a aby tej jednej tam na panvici nebolo smutno, pridala som k nej 2 kusy bravčové rebierka.

    Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Všetko som osolila, okorenila, posypala celou rascou a mletou červenou paprikou.

    Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podliala som slepačím vývarom.

    Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pod pokrievkou som najprv mäso dusila 50 minút. Potom som ho odkryla a nechala opiecť do chrumkava. Počas pečenia som podlievala malým množstvom vývaru.

    Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podbrušinku som vybrala na dosku a odstránila som nite.

    Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Nakrájala som ju na plátky.

    Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávala som s varenými zemiakmi a paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

ewitka123
na krasnom tanieriku nadherne jedlo si velmi kreativna a to sa ceni ... obedik vypada tak sviatocne a chutne mnaaaam ... :-)
haji
Pěkný receptík, mně by chutnalo. Vidět, že zpracovat se dá každý kousek masa a to chutně. Detailní postup, krásná práce, servis i fotečky. Kdo umí, ten umí! Krásné pozdravení, milá Izi, pevné zdravíčko a plno elánu, jsi šikulka!
izabella929
@haji (3.10.2021 19:39)
milá @haji ,ďakujem pekne za pochvalu aj prianie...moc ma potešilo...prajem ti veľmi nádherný celý týždeň...
jerica
Perfektné, robievala som z teľacieho, klasickou plnkou.
izabella929
@jerica (3.11.2021 13:30)

Ano, podbrusinka je skvely stavnaty uzky pas maska...plnku volime podla toho, co oblubujeme... Teraz som volila ten isty kus maska, lebo uz bol rozmrazeny a teda som pozde zbadala, ze nie je vhodny na plnenie... Mam rada plnene maska, su stavnate a chutne... Dakujem pekne za komentar...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha