Bravčové mäso
Bravčové mäso

Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 15. júla 2020
Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci (fotorecept)
Foto: kvakac

Tento recept mám tu z Varechy pod názvom božské mäso od @Katkaszaboova. Dávam ho len na pripomenutie tohto skvelého receptu. Ja ho robím v pomalom hrnci a dosť často, tak opíšem verziu na pomalý hrniec.

5
porcií
5 minút
príprava
240 minút
na 90 - 98 °C

Suroviny

1000 g
200 ml (Hellmanns)
2 PL
50 ml
1 PL
1/2 KL
1 KL
1 PL
1 PL
200 ml (alebo suché víno)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso osolíme a vložíme do pomalého hrnca. Všetky ostatné ingrediencie spolu zmiešame a vylejeme na mäso. Hrniec zapneme na LOW ( to je 90 - 98 °C) a na štyri hodiny. Hrniec zakryjeme vrchnákom a ideme na pivo alebo na huby. Neviem, ale piva by sme asi moc vypili za tú dobu, tak lepšie budú asi huby.

    Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po štyroch hodinách sa mäso rozpadá vo vynikajúcej omáčke.

    Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dobrá je k tomu akákoľvek príloha. U nás bola zemiaková kaša. Hotovo, jednoduché a také dobré. Hlavne málo práce okolo toho.

    Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu