Bravčové mäso
Bravčové mäso

Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 15. júla 2020
Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci (fotorecept)
Foto: kvakac

Tento recept mám tu z Varechy pod názvom božské mäso od @Katkaszaboova. Dávam ho len na pripomenutie tohto skvelého receptu. Ja ho robím Zobraziť celý popisTento recept mám tu z Varechy pod názvom božské mäso od @Katkaszaboova. Dávam ho len na pripomenutie tohto skvelého receptu. Ja ho robím v pomalom hrnci a dosť často, tak opíšem verziu na pomalý hrniec.

5
porcií
5 minút
príprava
240 minút
na 90 - 98 °C

Suroviny

1000 g
200 ml (Hellmanns)
2 PL
50 ml
1 PL
1/2 KL
1 KL
1 PL
1 PL
200 ml (alebo suché víno)




Postup

  1. 1

    Mäso osolíme a vložíme do pomalého hrnca. Všetky ostatné ingrediencie spolu zmiešame a vylejeme na mäso. Hrniec zapneme na LOW ( to je 90 - 98 °C) a na štyri hodiny. Hrniec zakryjeme vrchnákom a ideme na pivo alebo na huby. Neviem, ale piva by sme asi moc vypili za tú dobu, tak lepšie budú asi huby.

    Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po štyroch hodinách sa mäso rozpadá vo vynikajúcej omáčke.

    Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dobrá je k tomu akákoľvek príloha. U nás bola zemiaková kaša. Hotovo, jednoduché a také dobré. Hlavne málo práce okolo toho.

    Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

kvakac
@123 (15.7.2020 10:48)

Vďaka za koment. Mne svokor kúpil Orava MH - 03. Trochu trvalo než som sa naučil s ním robiť, ale teraz nedám naň dopustiť. Nebolo naň totiž receptov. Tak si ich sam robím. Ten hrniec je ako varič, rúra, na pare, pomalé varenie a ohrievanie jedla. Je to výhoda nemusím pri ňom stať, pozerať či mi pretečie niečo z hrnca, alebo prihorí. U nás je výborný pomocník.
kvakac
@kimlo (15.7.2020 13:09)

Vďaka za koment. Z akou kapustou dusenou? Vyskúšal by som to s kapustou som to ešte nejedol. Mám toto mäso takto veľmi chutí, no ale zmena je život.
kvakac
@gabi58 (15.7.2020 13:08)

Vďaka za koment. Keď si pozrieš moje a @Kimlo -vé recepty tak ich máme na pomalý hrniec dosť. Tak ako som písal v predchádzajúcom komente u nás sa pomalý hrniec stal dobrý pomocník.
kvakac
@kimlo (15.7.2020 14:56)

Vďaka už to mám uložené aj v PDF na USB vyzerá báječne. Vyskúšam. Ja som o nej vôbec nevedel že to tu je.
lianka
Výborné mäsko. Ja by som sa chcela spýtať, že či by sa dalo urobiť v tlakovom hrnci. Tá voda by to mala istiť, aby sa neprichytilo.
2x haji a kvakac
haji
Vděčný receptík, jestli vidím správně, robil si masko vcelku?! Jsi šikovný!
kvakac
@lianka (15.7.2020 21:06)

Vďaka za koment. Ja si myslím že áno. No neviem ako tá omáčka sa zachová. V tom pomalom hrnci je pekné hustá a má vynikajúcu chuť. V tom tlakovom hrnci som to ešte neskúsil robiť.
1x haji
kvakac
@haji (16.7.2020 10:05)

Vďaka za koment. Je to tak robím ho vcelku a až potom uvarené ho delím, ak sa dá tak nazvať. Ono sa totiž rozpadá na kúsky.
1x haji
kuko95
Dneska peciem kuracie štvrte pomaly pečené už sú v trúbe nejaké 3hodinky na 120stupnov tiež to bude maškrta ale bravčové je bravčové ..kamosko tvoje recepty nemajú chybu mňam !;)))
2x kvakac a haji
kuko95
Pomaly pečené akékoľvek mäsko je najlepšie.ja dneska kuracie štvrte už 2a pol hodinky sa pečú na 120tiez to bude maškrta:))) to boje recepty sú paraaadne
bembo
Pekne si navaril kvakac.Oči som si popásol,chute narobil,do KK uložil,zostáva mi už len uvariť,a so svojimi blízkymi túto dobrotu
vychutnať.
kvakac
@kuko95 (16.7.2020 11:23)

Vďaka ti. To máš pravdu pomalý pečené či dusené mäso je veru najchutnejšie.
kvakac
@bembo (16.7.2020 13:44)

Vďaka za koment. Veď keď som mäso išiel nabrať tak sa úplne rozpadlo na kúsky. Vidno to aj na obrázku pri bode č.2. No a tá omáčka nemá chybu.
kimlo
Si ma navnadil, cez víkend idem na to, samozrejme potom klasicky s moravskou kapustou a knedľou...


sracz
Dobrota pochúťková, hodná nasledovania vo všetkých končinách sveta. ... aj u nás čoskoro príde v poradovníku mojej KK, kde som si ju, bez Tvojeho dovolenia, uložil. Ďakujem Ti @Kvakac za inšpiráciu a blahoželám k perfect výslednému dielu.
1x kvakac
kvakac
@kimlo (16.7.2020 20:10)

Tak som urobil, len trochu tej kapusty na próbu. Toľko sme ju koštovali až sme ju všetku samotnú zjedli. To je iná dobrota.


2x sracz a haji
kvakac
@sracz (16.7.2020 23:46)

Vďaka za koment . Je to ozaj dobré a ešte @Kimlo ma navnadil na moravskú kyslú kapustu k tomu od @Jerica , ktorá fakt dobrá. Takže na budúce to budem robiť s tou kapustou. Pekný víkend želám.
1x sracz
kimlo
Kapusta spravená, mäso naložené, zajtra sa bude na pomalo piecť...


2x kvakac a haji
kvakac
@kimlo (19.7.2020 15:35)

S tou kapustou to fakt nemá chybu. Už aj ja to budem robiť s kapustou.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia