Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci fotorecept
Foto: kvakac
Tento recept mám tu z Varechy pod názvom božské mäso od @Katkaszaboova. Dávam ho len na pripomenutie tohto skvelého receptu. Ja ho robím Zobraziť celý popisTento recept mám tu z Varechy pod názvom božské mäso od @Katkaszaboova. Dávam ho len na pripomenutie tohto skvelého receptu. Ja ho robím v pomalom hrnci a dosť často, tak opíšem verziu na pomalý hrniec.
porcií
príprava
na 90 - 98 °C
Postup
-
1
Mäso osolíme a vložíme do pomalého hrnca. Všetky ostatné ingrediencie spolu zmiešame a vylejeme na mäso. Hrniec zapneme na LOW ( to je 90 - 98 °C) a na štyri hodiny. Hrniec zakryjeme vrchnákom a ideme na pivo alebo na huby. Neviem, ale piva by sme asi moc vypili za tú dobu, tak lepšie budú asi huby.
-
2
Po štyroch hodinách sa mäso rozpadá vo vynikajúcej omáčke.
-
3
Dobrá je k tomu akákoľvek príloha. U nás bola zemiaková kaša. Hotovo, jednoduché a také dobré. Hlavne málo práce okolo toho.
Vďaka za koment. Mne svokor kúpil Orava MH - 03. Trochu trvalo než som sa naučil s ním robiť, ale teraz nedám naň dopustiť. Nebolo naň totiž receptov. Tak si ich sam robím. Ten hrniec je ako varič, rúra, na pare, pomalé varenie a ohrievanie jedla. Je to výhoda nemusím pri ňom stať, pozerať či mi pretečie niečo z hrnca, alebo prihorí. U nás je výborný pomocník.
Vďaka za koment. Z akou kapustou dusenou? Vyskúšal by som to s kapustou som to ešte nejedol. Mám toto mäso takto veľmi chutí, no ale zmena je život.
Vďaka za koment. Keď si pozrieš moje a @Kimlo -vé recepty tak ich máme na pomalý hrniec dosť. Tak ako som písal v predchádzajúcom komente u nás sa pomalý hrniec stal dobrý pomocník.
Tu je recept: varecha.pravda.sk/recepty/moravska-kysla-kapusta-fotorece...
A keď si pozrieš komentáre tak som tam dal aj foto.
Vďaka už to mám uložené aj v PDF na USB vyzerá báječne. Vyskúšam. Ja som o nej vôbec nevedel že to tu je.
Vďaka za koment. Je to veru riadna dobrota.
Vďaka za koment. Ja si myslím že áno. No neviem ako tá omáčka sa zachová. V tom pomalom hrnci je pekné hustá a má vynikajúcu chuť. V tom tlakovom hrnci som to ešte neskúsil robiť.
Vďaka za koment. Je to tak robím ho vcelku a až potom uvarené ho delím, ak sa dá tak nazvať. Ono sa totiž rozpadá na kúsky.
vychutnať.
Vďaka ti. To máš pravdu pomalý pečené či dusené mäso je veru najchutnejšie.
Vďaka za koment. Veď keď som mäso išiel nabrať tak sa úplne rozpadlo na kúsky. Vidno to aj na obrázku pri bode č.2. No a tá omáčka nemá chybu.
Tak som urobil, len trochu tej kapusty na próbu. Toľko sme ju koštovali až sme ju všetku samotnú zjedli. To je iná dobrota.
Vďaka za koment . Je to ozaj dobré a ešte @Kimlo ma navnadil na moravskú kyslú kapustu k tomu od @Jerica , ktorá fakt dobrá. Takže na budúce to budem robiť s tou kapustou. Pekný víkend želám.
Vďaka za koment. Malo riadov a veľa dobroty.
S tou kapustou to fakt nemá chybu. Už aj ja to budem robiť s kapustou.