Foto: jerica
@jerica Viem že je veľa spôsobov varenia kyslej kapusty , niekto na vareche sa dopytoval na recept s kyslou kapustou pridávam ako robievam Zobraziť celý popis@jerica Viem že je veľa spôsobov varenia kyslej kapusty , niekto na vareche sa dopytoval na recept s kyslou kapustou pridávam ako robievam k pečenému bôčiku. Knedľu som robila podľa rcp. @janaalizibolenova , bôčik podľa rcp. @enerrgizer
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
cibuľu pokrájam na rezance , domácu údenú slaninu na malé kocky , pomaly usmažím na masti ,
-
2
medzi smašením cibule a slaniny , postrúhame zemiak na jemnej mriežke
-
3
na usmaženú cibuľu a slaninu za stáleho miešania pridáme postrúhaný zemiak
-
4
pridáme kmín podľa chuti , premiešame , chvíľu dusíme
-
5
zalejeme teplou vodou , necháme pár minút na miernej teplote prevrieť , osolíme
-
6
dáme z pohára kyslú kapustu , premiešame necháme podusiť , stačí chvíľku kapusta z pohára je preddusená
-
7
premiešame necháme podusiť , stačí chvíľku kapusta z pohára je preddusená
-
8
hotová k servírovaniu
-
9
dobrú chuť !!
1-2 nastruhane jablka.
Nuž po troch rokoch a aké potešenie, dokonca aj pripomenutie, mám krásne udené rebrá, veru musím aj porozmýšľať či nebude aj s touto kapustou. Tá tvoja kapusta v hrnci vyzerá báječne :-) Správa ma potešila :-) Ináč tiež si už robievam domácu kapustu, hovorím jej "remcula kapusta" nemá chybu :-)