Ochutené zemiaky s kuracími prsami pečené pod alobalom fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 11. decembra 2021
Ochutené zemiaky s kuracími prsami pečené pod alobalom (fotorecept)
Foto: luwinka

Je to rýchly a dobrý obed. Toto jedlo je pre 2 osoby. Ale stojí za vyskúšanie, nakoľko je naozaj vynikajúcej chuti.

2
porcie
60 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks surové
250 g
1 strúčik
2 ks
medzi prsty

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr ošúpeme surové zemiaky a pokrájame ich na kocky. Do panvice dáme olej, pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia, osolíme ich, posypeme čiernym mletým korením, červenou mletou paprikou, pridáme trochu mletej rasce a chvíľu podusíme.

  2. 2

    Do plechu, ktorý sme vymastili olejom dáme pokrájané zemiaky. Pridáme podusené kuracie prsia aj so šťavou, ďalej očistené paradajky (ja som ich dala bez šupky, tú som okrojila), pridáme postrúhaný strúčik cesnaku a všetko vareškou zamiešame v plechu a na koniec pridáme trochu majoránky na vrch. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov 1 hodinu.

    Ochutené zemiaky s kuracími prsami pečené pod alobalom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sú už upečené, stiahneme alobal z plechu.

    Ochutené zemiaky s kuracími prsami pečené pod alobalom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A ihneď podávame, pokiaľ sú teplé.

    Ochutené zemiaky s kuracími prsami pečené pod alobalom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z tohto množstva vyjdú 2 porcie.

    Ochutené zemiaky s kuracími prsami pečené pod alobalom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu