Zemiaky
Ochutené zemiaky s kuracími prsami pečené pod alobalom (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Je to rýchly a dobrý obed. Toto jedlo je pre 2 osoby. Ale stojí za vyskúšanie, nakoľko je naozaj vynikajúcej chuti.
2 porcie |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Najskôr ošúpeme surové zemiaky a pokrájame ich na kocky. Do panvice dáme olej, pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia, osolíme ich, posypeme čiernym mletým korením, červenou mletou paprikou, pridáme trochu mletej rasce a chvíľu podusíme.
- Do plechu, ktorý sme vymastili olejom dáme pokrájané zemiaky. Pridáme podusené kuracie prsia aj so šťavou, ďalej očistené paradajky (ja som ich dala bez šupky, tú som okrojila), pridáme postrúhaný strúčik cesnaku a všetko vareškou zamiešame v plechu a na koniec pridáme trochu majoránky na vrch. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov 1 hodinu.
- Keď sú už upečené, stiahneme alobal z plechu.
- A ihneď podávame, pokiaľ sú teplé.
- Z tohto množstva vyjdú 2 porcie.