Obyčajný cesnakový posúch fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 18. januára 2016
Obyčajný cesnakový posúch (fotorecept)
Foto: kimlo

Robil som cez víkend pizzu a zostala mi polovica kocky droždia, tak som sa rozhodol upiecť cesnakový posúch, len tak ako prílohu k fazuľovici, ale veľmi chutný je aj len tak samotný... jednoduchý recept aj pre začiatočníkov.

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
200 ml
20 g
1 ČL
1 ČL
1 ČL
2 PL
Na potretie:
2 PL
2 PL
4 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V 200ml vlažnej vody rozmiešame cukor a droždie. Nemusíme čakať na kvások, pridáme do múky, spolu so soľou, rascou, olejom, a vypracujeme vláčne, hladké nelepivé cesto, najlepšie rukami, vraj to stimuluje kvasný proces :-) ... cesto dáme do misky, posypeme trochou múky, prikryjeme utierkou a necháme vykynúť asi na dvojnásobnú veľkosť...

    Obyčajný cesnakový posúch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykynuté cesto som nenafotil, ale rozložil na plech vystlaný papierom na pečenie...cesto malo hrúbku okolo 1,5 až 2cm...

    Obyčajný cesnakový posúch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...potrieme cesnakom ktorý sme rozmiešali v 2PL oleja a vody, a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180st. Pečieme asi 30-35 minút dozlatista...

    Obyčajný cesnakový posúch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vybratí potrieme trochou studenej vody, premiestnime na mriežku, prikryjeme čistou utierkou a necháme vychladnúť...

    Obyčajný cesnakový posúch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posúch je veľmi chutný, vnútri mäkký a kôrka voňavá a chrumkavá, už viem že ho budem robievať častejšie... navrch si každý môže dať miesto cesnaku aj niečo iné, bylinky, syr, smotanu...

    Obyčajný cesnakový posúch (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@kimlo
Ahoj kamarát.Dnes som pripravil posúch podľa tvojho receptu,ale keďže moja polovička nerada cesnak,tak som na vrch posúcha dal údenú slaninu.Posúch chutí každému z mojej rodiny.Ďakujem ti veľmi pekne. :-)


toto je veľká dobrota, mám od kolegyne podobný rcp, len do cesta pridávam varený zemiak a povrch potieram cesnakom ešte raz, hneď po upečení. Mne to chutí skoro ako langoš. Krásna chrumkavá kôrka sa Ti podarila.