Foto: kimlo
Robil som cez víkend pizzu a zostala mi polovica kocky droždia, tak som sa rozhodol upiecť cesnakový posúch, len tak ako prílohu k fazuľovici, Zobraziť celý popisRobil som cez víkend pizzu a zostala mi polovica kocky droždia, tak som sa rozhodol upiecť cesnakový posúch, len tak ako prílohu k fazuľovici, ale veľmi chutný je aj len tak samotný... jednoduchý recept aj pre začiatočníkov.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V 200ml vlažnej vody rozmiešame cukor a droždie. Nemusíme čakať na kvások, pridáme do múky, spolu so soľou, rascou, olejom, a vypracujeme vláčne, hladké nelepivé cesto, najlepšie rukami, vraj to stimuluje kvasný proces :-) ... cesto dáme do misky, posypeme trochou múky, prikryjeme utierkou a necháme vykynúť asi na dvojnásobnú veľkosť...
-
2
Vykynuté cesto som nenafotil, ale rozložil na plech vystlaný papierom na pečenie...cesto malo hrúbku okolo 1,5 až 2cm...
-
3
...potrieme cesnakom ktorý sme rozmiešali v 2PL oleja a vody, a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180st. Pečieme asi 30-35 minút dozlatista...
-
4
Po vybratí potrieme trochou studenej vody, premiestnime na mriežku, prikryjeme čistou utierkou a necháme vychladnúť...
-
5
Posúch je veľmi chutný, vnútri mäkký a kôrka voňavá a chrumkavá, už viem že ho budem robievať častejšie... navrch si každý môže dať miesto cesnaku aj niečo iné, bylinky, syr, smotanu...
* * * * *
Ahoj kamarát.Dnes som pripravil posúch podľa tvojho receptu,ale keďže moja polovička nerada cesnak,tak som na vrch posúcha dal údenú slaninu.Posúch chutí každému z mojej rodiny.Ďakujem ti veľmi pekne. :-)
Ďakujem za výborný recept. Na vrch som dala tekvicové a ľanové semienka, oravskú slaninu.
Slovo dakujem poviem asi za vsetkych co radi papaju
olej som nahradila husacou mastou, do cesta aj na vrch, dala som viac cesnaku a aj slaninku a inspirovana @mesiar50 som urobila gulas :-)
posuch uz nie je, zajtra robim duplu :-)))