Obyčajný cesnakový posúch (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Robil som cez víkend pizzu a zostala mi polovica kocky droždia, tak som sa rozhodol upiecť cesnakový posúch, len tak ako prílohu k fazuľovici, ale veľmi chutný je aj len tak samotný... jednoduchý recept aj pre začiatočníkov.
4 porcie |
20 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- V 200ml vlažnej vody rozmiešame cukor a droždie. Nemusíme čakať na kvások, pridáme do múky, spolu so soľou, rascou, olejom, a vypracujeme vláčne, hladké nelepivé cesto, najlepšie rukami, vraj to stimuluje kvasný proces :-) ... cesto dáme do misky, posypeme trochou múky, prikryjeme utierkou a necháme vykynúť asi na dvojnásobnú veľkosť...
- Vykynuté cesto som nenafotil, ale rozložil na plech vystlaný papierom na pečenie...cesto malo hrúbku okolo 1,5 až 2cm...
- ...potrieme cesnakom ktorý sme rozmiešali v 2PL oleja a vody, a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180st. Pečieme asi 30-35 minút dozlatista...
- Po vybratí potrieme trochou studenej vody, premiestnime na mriežku, prikryjeme čistou utierkou a necháme vychladnúť...
- Posúch je veľmi chutný, vnútri mäkký a kôrka voňavá a chrumkavá, už viem že ho budem robievať častejšie... navrch si každý môže dať miesto cesnaku aj niečo iné, bylinky, syr, smotanu...