Bravčová krkovička

Obed z kuchty (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec.* Doniesli sme ho z Maďarska, u nás ich ešte nebolo dostať. Energetická hodnota tohto jedla je síce vyššia, ale energia sa dá spáliť pohybom a tiež ho nerobíme každý deň. Jedlo je rýchlo hotové, preto ho môžeme pripravovať v časovej tiesni.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Plátky krkovičky naklepeme z oboch strán. Osolíme, okoreníme.
  2. Do tlakového hrnca na dno uložíme plátky slaniny a 1 cibuľu nakrájanú na kolieska.
  3. Na tento základ položíme plátky krkovičky.
  4. Na oleji orestujeme nakrájanú druhú cibuľu. Pridáme papriku a premiešame.
  5. Cibuľu s paprikou dáme na krkovičku.
  6. Navrch uložíme očistené, na štvrťiny nakrájané zemiaky. Osolíme.
  7. Podlejeme cca 2 dl vody. Kuchtu zatvoríme a postavíme na oheň. Dobu varu počítame od začiatku syčania ventilu, varíme 20 minút. Potom oheň vypneme a počkáme, kým sa veko samo uvoľní.
  8. Servírujeme na taniere zemiaky s plátkom krkovičky a slaninovo-cibuľovým základom.