Bravčová krkovička
Obed z kuchty (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec.* Doniesli sme ho z Maďarska, u nás ich ešte nebolo dostať. Energetická hodnota tohto jedla je síce vyššia, ale energia sa dá spáliť pohybom a tiež ho nerobíme každý deň. Jedlo je rýchlo hotové, preto ho môžeme pripravovať v časovej tiesni.
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Plátky krkovičky naklepeme z oboch strán. Osolíme, okoreníme.
- Do tlakového hrnca na dno uložíme plátky slaniny a 1 cibuľu nakrájanú na kolieska.
- Na tento základ položíme plátky krkovičky.
- Na oleji orestujeme nakrájanú druhú cibuľu. Pridáme papriku a premiešame.
- Cibuľu s paprikou dáme na krkovičku.
- Navrch uložíme očistené, na štvrťiny nakrájané zemiaky. Osolíme.
- Podlejeme cca 2 dl vody. Kuchtu zatvoríme a postavíme na oheň.
Dobu varu počítame od začiatku syčania ventilu, varíme 20 minút. Potom oheň vypneme a počkáme, kým sa veko samo uvoľní.
- Servírujeme na taniere zemiaky s plátkom krkovičky a slaninovo-cibuľovým základom.