Nošky v kapuste, ľudové jedlo len z troch surovín, zato je ho plný hrniec videorecept
Toto jednoduché jedlo gazdinky zvykli pripravovať v sobotu, keď boli všetci doma. Bolo sýte a bolo ho dostatok, takže sa z neho najedla početná Zobraziť celý popisToto jednoduché jedlo gazdinky zvykli pripravovať v sobotu, keď boli všetci doma. Bolo sýte a bolo ho dostatok, takže sa z neho najedla početná rodina. Navyše, bolo aj veľmi praktické, všetko sa spolu varilo v jednom hrnci.
Foto: folklorika
Postup
-
1
Do veľkého hrnca s vodou dáme variť kyslú kapustu. Pridáme bravčové nožičky, ucho, chvost. Ochutíme soľou a korením a prikryté varíme.
- 2
Keď je mäso spolovice uvarené, pridáme celé očistené zemiaky a zakryté uvaríme domäkka.
- 3
Autor videa: TV Folklorika, strih: TV Pravda
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Takze nošky (noški) su nozicky, v tom ich peknom nareci...Ved nemusi byt vsetko len po "bratislavsky", nie? :-))).
Nech sa len tie narecia udrzia co najdlhsie, aj tie krasne kroje....
No ale ked som pozrela do receptu, tak mi to uz bolo jasne ;-).
Inak recept je pekny, iste aj moc chutny.