Norimberské perníčky alebo tiež Lebkuchen - lebzten (fotorecept)

Autor receptu: bibka

Tieto perníčky pochádzajú z nemecka, kde sú obľúbenou cukrovinkou nemcov a myslím, že aj všetkých návštevníkov. Tento recept som veľmi dlho hľadala ako "babičkine perníčky". Spomenula som si na to, keď mi prišli na chuť perníčky, ktoré sme kupovali v obchode a za ten svet som si nevedela spomenúť, čo to vlastne bolo :D. A po dvojdňovom hľadaní som prišla na to, že to sú nemecké "Lebkuchen" :). Dúfam, že vám budú chutiť :)

30-40
porcií
30-40 minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si suroviny.
  2. Zmiešame si suché prísady.
  3. Na panvičke si na miernom ohni rozpustíme heru (heliu, maslo, palmarím.. to pre čo sme sa rohodli) a med.
  4. Primiešame k suchým ingredienciám, vypracujeme cestičko a necháme vychladnúť.
  5. Po vychladnutí tvarujeme guličky, uložíme na plech s papierom na pečenie. Medzi jednotlivými guličkami necháme dostatočný priestor, pretože sa pri pečení trošku rozlejú. Pečieme pri teplote 170°C, približne 10-15 min.
  6. Po upečení vychladnuté perníčky potrieme polevou, kt. si pripravíme zmiešaním práškového cukru a mierne vyšľahaného bielku. Poleva má byť tekutá. Ak sa vám bude zdať až moc hustá, zrieďte ju trochou vody. Polevu na perníčkoch necháme uschnúť a je to :D
  7. Výborne chutia, keď sú odležané :) Dobrú chuť ;)