Norimberské perníčky alebo tiež Lebkuchen - lebzten (fotorecept)
Autor receptu: bibka
Tieto perníčky pochádzajú z nemecka, kde sú obľúbenou cukrovinkou nemcov a
myslím, že aj všetkých návštevníkov. Tento recept som veľmi dlho hľadala ako
"babičkine perníčky". Spomenula som si na to, keď mi prišli na chuť perníčky, ktoré sme
kupovali v obchode a za ten svet som si nevedela spomenúť, čo to vlastne bolo :D. A po
dvojdňovom hľadaní som prišla na to, že to sú nemecké "Lebkuchen" :). Dúfam, že vám
budú chutiť :)
30-40 porcií |
30-40 minút príprava |
10-15 minút na 170 °C |
Postup
- Nachystáme si suroviny.
- Zmiešame si suché prísady.
- Na panvičke si na miernom ohni rozpustíme heru (heliu, maslo, palmarím.. to pre čo sme sa rohodli) a med.
- Primiešame k suchým ingredienciám, vypracujeme cestičko a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí tvarujeme guličky, uložíme na plech s papierom na pečenie. Medzi jednotlivými guličkami necháme dostatočný priestor, pretože sa pri pečení trošku rozlejú. Pečieme pri teplote 170°C, približne 10-15 min.
- Po upečení vychladnuté perníčky potrieme polevou, kt. si pripravíme zmiešaním práškového cukru a mierne vyšľahaného bielku. Poleva má byť tekutá. Ak sa vám bude zdať až moc hustá, zrieďte ju trochou vody. Polevu na perníčkoch necháme uschnúť a je to :D
- Výborne chutia, keď sú odležané :)
Dobrú chuť ;)