Nivové košíčky z lístkového cesta fotorecept
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 bal. (rolované) |
|
120 g |
|
1 PL |
|
2 strúčiky |
|
125 g |
|
100 g |
|
12 ks |
|
5 plátkov |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najprv si pripravíme plnku. Prelisovaný cesnak krátko opražíme na masle, pridáme na malé kúsky nakrájanú slaninu, chvíľku popražíme. Pridáme nakrájaný špenát, chvíľu popražíme a pridáme smotanový syr i rozdrvenú nivu a na malom plameni za občasného miešania necháme roztopiť. Ochutíme soľou, korením (pozor, niva a slaninka sú slané) a nakoniec môžeme pridať nasekanú pažítku a odstavíme z ohňa.
-
2
Lístkové cesto rozbalíme a riadelkom rozkrojíme na 12 častí.
-
3
Plech na muffiny vytrieme/vystriekame olejom a uložíme doň lístkové cesto, prstami ho jemne zatlačíme po celom obvode každej formičky. Plnku rovnomerne rozdelíme.
-
4
Navrch uložíme guľku mini mozzarelly a kúsok paradajky (môžeme použiť prepolené cherry paradajky alebo jednu strednú rozrezanú na 12 kúskov).
-
5
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 20 minút. Hotovo! Chutné sú teplé ale aj studené na druhý deň.
-
6
Syry, ktoré som použila.
Tiež košíčky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu