Hovädzie mäso
Nigérijská hovädzia suya
Autor receptu: ryzasos
Tradičný nigérijský recept na hovädziu suyu – lahodné, pikantné kúsky hovädzieho mäsa grilované na ihliciach, ochutené zmesou
afrických korenín.* Ideálne na grilovanie alebo večerné občerstvenie! Najlepšie chutí s ryžou SOS Basmati!
Korenie suya nájdete v špecializovaných obchodoch.
3-4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájajte na tenké plátky a dajte do misky. Pridajte arašidový olej, soľ a korenie suya. Poriadne premiešajte a nechajte v chladničke marinovať minimálne 1 hodinu.
- Medzitým uvarte ryžu SOS Basmati podľa návodu a pridajte k nej korenie suya.
- Pripravte si špajle - namočte ich do vody (ak používate drevené). Hovädzie mäso ponapichujte na špízy, aby boli pevne pri sebe.
- Grilovanie: Grilujte na priamom ohni a v polovici otočte, približne 8 až 10 minút.
Pečenie: Ak preferujete pečenie, predhrejte rúru na 220 °C a pečte 12 až 15 minút.
- Hovädzie mäso stiahnite zo špajdlí, podávajte s čerstvo nakrájanou cibuľou a paradajkami a s ryžou SOS Basmati.
Alebo môžete podávať s fritovaným banánom.