Netradičné zemiakové lasagne (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Nebola som si ista ako spravne pomenovat tento recept. Nie je to prava lasagne. Je to nieco medzi lasagne a zapecenymi zemiakmi. Varila som podla tohoto receptu http://www.taste.com.au/recipes/33017/potato+and+beef+ragu+lasagne
8-10 porcií |
45 minút príprava |
135 minút na 180 °C |
Postup
- Hovadzie maso - mocing som ocistila, nakrajala pozdlzne
- a potom na mensie kocky.
- Mangold som umyla a vyrezala som z prostriedku hrube casti.
- Na oleji som poprazila nakrajanu cibulu a roztlaceny cesnak. K cibuli som pridala na mensie kusky nakrajane stonky mangoldu. Mangold som poprazila s cibulou.
- Potom som do hrnca pridala nakrajane maso. Maso som miesala pokym sa opieklo zo vsetkych stran.
- K masu som pridala ocistenu nakrajanu mrkvu a nakrajane stonky celeru.
- Zeleninu som premiesala s masom. Pridala som cervene vino, bobkove listy, malu vetvicku citronoveho tymianu a paradajky z konzervy. Pridala som vodu, aby bolo vsetko skoro zaliate. Prikryla som pokrievkou a maso som dusila na miernom ohni.
- Ked bolo maso makke pridala som k nemu na rezance nakrajane listy mangoldu. Vsetko som spolu premiesala a hrniec som prikryla. Asi za dve minuty boli listy mangoldu dostatocne sparene. Vsetko som este dochutila solou a korenim.
- Bielu omacku som si pripravila klasickym sposobom. Na masle poprazenu muku som zaliala mliekom a chvilu som ju povarila. Omacku som posolila, okorenila a pridala som do nej listky citronoveho tymianu.
- Zemiaky som uvarila v supke. Potom som ich ocistila a nastruhala na tenke platky.
- Misku na pecenie som vymastila a na dno misky som ulozila polovicku zemiakov. Zemiaky som posolila a okorenila.
- Na zemiaky som dala polovicu hovadzieho masa so stavou.
- Na maso som dala zvysok zemiakov a na zemiaky som dala zvysnu cast masa. Na maso som naliala bielu omacku na ktoru som potom poukladala syr nakrajany na platky.
- Pripravenu zemiakovu lasagne som dala do vyhriatej rury 180C a zapiekla som ju 40 minut.
- Nie je treba dlho to zapekat, ved vsetko je tam uz uvarene. Staci 40-45 minut, aby sa spojili chute a rozpustil syr na vrchu.