Netradičné zemiakové lasagne (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Nebola som si ista ako spravne pomenovat tento recept. Nie je to prava lasagne. Je to nieco medzi lasagne a zapecenymi zemiakmi. Varila som podla tohoto receptu http://www.taste.com.au/recipes/33017/potato+and+beef+ragu+lasagne

8-10
porcií
45 minút
príprava
135 minút
na 180 °C

Postup

  1. Hovadzie maso - mocing som ocistila, nakrajala pozdlzne
  2. a potom na mensie kocky.
  3. Mangold som umyla a vyrezala som z prostriedku hrube casti.
  4. Na oleji som poprazila nakrajanu cibulu a roztlaceny cesnak. K cibuli som pridala na mensie kusky nakrajane stonky mangoldu. Mangold som poprazila s cibulou.
  5. Potom som do hrnca pridala nakrajane maso. Maso som miesala pokym sa opieklo zo vsetkych stran.
  6. K masu som pridala ocistenu nakrajanu mrkvu a nakrajane stonky celeru.
  7. Zeleninu som premiesala s masom. Pridala som cervene vino, bobkove listy, malu vetvicku citronoveho tymianu a paradajky z konzervy. Pridala som vodu, aby bolo vsetko skoro zaliate. Prikryla som pokrievkou a maso som dusila na miernom ohni.
  8. Ked bolo maso makke pridala som k nemu na rezance nakrajane listy mangoldu. Vsetko som spolu premiesala a hrniec som prikryla. Asi za dve minuty boli listy mangoldu dostatocne sparene. Vsetko som este dochutila solou a korenim.
  9. Bielu omacku som si pripravila klasickym sposobom. Na masle poprazenu muku som zaliala mliekom a chvilu som ju povarila. Omacku som posolila, okorenila a pridala som do nej listky citronoveho tymianu.
  10. Zemiaky som uvarila v supke. Potom som ich ocistila a nastruhala na tenke platky.
  11. Misku na pecenie som vymastila a na dno misky som ulozila polovicku zemiakov. Zemiaky som posolila a okorenila.
  12. Na zemiaky som dala polovicu hovadzieho masa so stavou.
  13. Na maso som dala zvysok zemiakov a na zemiaky som dala zvysnu cast masa. Na maso som naliala bielu omacku na ktoru som potom poukladala syr nakrajany na platky.
  14. Pripravenu zemiakovu lasagne som dala do vyhriatej rury 180C a zapiekla som ju 40 minut.
  15. Nie je treba dlho to zapekat, ved vsetko je tam uz uvarene. Staci 40-45 minut, aby sa spojili chute a rozpustil syr na vrchu.