Nepečený čučoriedkovo-citrónový dezert fotorecept

2uzana - bez fotky2uzana, 18. septembra 2016
Nepečený čučoriedkovo-citrónový dezert (fotorecept)
Foto: 2uzana

Tento dezert je vhodný aj pre vegánov. Zaujme hlavne použitými surovinami. Pozor - zákusok je pripravovaný v okrúhlej forme s priemerom 15 cm!

4-6
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
120 g
120 g
štipka
Plnka:
100 g
25-30 g čerstvé
3 PL
80 ml
1-3 lyžice podľa chuti
2 PL
z 1 malého citróna postrúhaná




Postup

  1. 1

    Kešu oriešky namočíme na 1 hodinu do horúcej vody. Odkôstkované datle namočíme na 15 minút do vlažnej vody.

    Nepečený čučoriedkovo-citrónový dezert (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do mixéra vložíme mandle a odkvapkané datle, pridáme trošku soli a rozmixujeme. Naplníme dno formy vystlané papierom na pečenie. Pokiaľ si pripravíme plnku, korpus dáme do mrazničky.

    Nepečený čučoriedkovo-citrónový dezert (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky ingrediencie na plnku dame do mixéra a rozmixujeme na kašovitú hmotu. Kokosový olej pred pridaním rozpustíme. Hmotou zalejeme predchladený korpus.

    Nepečený čučoriedkovo-citrónový dezert (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Formu vložíme na štyri hodiny do mrazničky (my sme vydržali čakať "až" dve hodiny), pred podávaním necháme postáť 15 minút pri izbovej teplote, krájame zohriatym, osušeným nožom.

    Nepečený čučoriedkovo-citrónový dezert (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kecemis
Ciste nahodou som robil nieco podobne, ale nemal som mandle, tak som pouzil vlasske orechy. Plnku som robil z avokada.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia