Nepečený čučoriedkovo-citrónový dezert fotorecept
Foto: 2uzana
Tento dezert je vhodný aj pre vegánov. Zaujme hlavne použitými surovinami. Pozor - zákusok je pripravovaný v okrúhlej forme s priemerom 15 cm!
porcie
príprava
Suroviny
Korpus: | |
120 g |
|
120 g |
|
štipka |
|
Plnka: | |
100 g |
|
25-30 g čerstvé |
|
3 PL |
|
80 ml |
|
1-3 lyžice podľa chuti |
|
2 PL |
|
z 1 malého citróna postrúhaná |
|
Postup
-
1
Kešu oriešky namočíme na 1 hodinu do horúcej vody. Odkôstkované datle namočíme na 15 minút do vlažnej vody.
-
2
Do mixéra vložíme mandle a odkvapkané datle, pridáme trošku soli a rozmixujeme. Naplníme dno formy vystlané papierom na pečenie. Pokiaľ si pripravíme plnku, korpus dáme do mrazničky.
-
3
Všetky ingrediencie na plnku dame do mixéra a rozmixujeme na kašovitú hmotu. Kokosový olej pred pridaním rozpustíme. Hmotou zalejeme predchladený korpus.
-
4
Formu vložíme na štyri hodiny do mrazničky (my sme vydržali čakať "až" dve hodiny), pred podávaním necháme postáť 15 minút pri izbovej teplote, krájame zohriatym, osušeným nožom.
Hups... Ano, nemali zobacik :-)
Dakujeme za upozornenie, chybu sme opravili.