Nemecká polievka fotorecept
Foto: pivonka
Je to vlastne zemiaková krémová polievka. Keďže recept som našla v nemeckej brožúrke receptov, nazvala som ju nemecká, aby som ju lepšie odlíšila.
4-5
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky, cibuľu, mrkvu a pór nakrájame na menšie kúsky.
-
2
Maslo zohrejeme, osmažíme cibuľu a po chvíli aj ostatnú zeleninu a zemiaky.
-
3
Pridáme zeleninový vývar, soľ a korenie. Varíme asi 15 min. Pridáme smotanu a syr.
-
4
Necháme zovrieť a následne rozmixujeme. Pred servírovaním posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou. Ak je polievka prihustá, zriedime trochou smotany alebo mlieka.
U nás polievky sú každý deň, táto Tvoja musí byť veľmi dobrá, len to mixované, ten môj nemusí, zato ja si pochutím. Dnes sme mali rajčinovú a to nemôže byť len tak so strúhanym syrom, musela som krupicové knedličky do nej zavariť, polovička si to vyprosila .
varecha.pravda.sk/recepty/syrovo-cesnakova-natierka/69143...
Nenarážal som na použitie Bambina ako takého, ale na názov receptu... Ak vidím názov "Nemecká polievka" očakávam typickú nemeckú kuchyňu a nie ľudovú tvorivosť s Bambinom.
dobrá reakcia...:-)
de.allrecipes.com/rezept/5859/cremige-kartoffelsuppe-mit-...
www.gutekueche.at/kartoffelsuppe-mit-kaese-rezept-13032...
Schmelzkäse je tavený syr. Takže aj nemecká.
To nie je celkom pravda, nie je nemecká ako nemecká. Napríklad v Meklenbursku varia príšerne ovocná polievka, brrrr, alebo v Švábsku, také podivné kombinácie, ale bavorská kuchyňa, ktorú som stihla spoznať, je dobrá. Keď si pozrieš ich receptové stránky, tak je tam , ako tu, aj výborných jedál, aj príšerností.
S tou švábskou kuchyňou si dovolím nesúhlasiť, netvrdím, že by mi chutilo odtiaľ úplne všetko, ale napríklad ja si stokrát radšej naložím švábske Schupfnudeln mit Sauerkraut ("skoro-naše-šúľance" s kyslou kapustou) než naše národné bryndzové halušky. A čo sa týka ich kombinácií, nezaškodilo by si o tom, prečo vlastne švábska kuchyňa je taká, aká je, najprv niečo prečítať.
Od roku 2001 som v Nemecku alebo Rakúsku, takže už som si čo-to prečítala a niečo aj zjedla. Si predstav. Mňa napr. švábska kombinácia špeclov a zemiakov nijako neoslovuje, ani kyslé kutle.
Nafotené to máš pekne, úvodná fotka je lákavá. Hrniec na sporáku potrebuje viac svetla, foť s bleskom. Aj ostatné recepty sú tip-top, šikovná si.
Fotka je dobra, nie sme profici, vadi mi tam bambino.
Afoušku, bambino je tu na Vareche něco jako červený hadr na býka - ale jde vyměnit za j.a.k.ý.k.o.l.i.v jiný sýr, podle chuti. Mě zase těší, že někteří nutriční poradci oprášili taveňák a doporučují ho jako jedinečnou a nezaměnitelnou výživu pro mozek /i kosti/. Od děcka jsem jedla taveňák /ono nic jiného u nás velice nebylo/, i teď si ho čas od času dám - a žiju. I mozek dobrý. Zatím. Asi tak. Co mě nezabije, to mě posílí. Hezký večer! Zítra vložím slíbené.
Presne tak, ako píšeš. Keď ti ide veľa svetla do objektívu, tak bude to, čo fotíš, vždy tmavé a horšie viditeľné. Dobre je, keď máš svetlo za chrbtom, alebo zhora. Najjednoduchšie je otočiť sa k oknu chrbtom, nechať blesk na automatiku a tak fotiť. Alebo fotiť so zapnutým bleskom, prípadne zacloniť niečím to okno. Ja odfotím radšej tak i tak, a potom vyberiem lepšiu fotku.
Tvoja úvodná fotka nemá chybu, je pekná a chutná, suroviny tiež vyšli pekne, len tie hrnce sú o trochu tmavšie. Nech sa Ti darí, vo varení, aj vo fotení.
dobreazdravo.sk/tavene-syry-ako-zdroj-vapnika-tazko/...
hlavne tie taviace soli su na nezaplatenie :-)
OK.
S bleskom sa jedlo bezne neda fotit, ( da sa nepriamo, odrazom dost komplikovane nie pre amatera).
Nikdy som blesk nepouzil, ani nepouzijem netreba, staci si skontrolovat svetelnost a posunut , otocit jedlo k zdroju, najlepsie je okno polozamracene, a este odfotit viac krat. Posledne roky tym ze ide vsetko na web pouzivam len mobil, aj ked som si kupil drahy fotak je v supliku.
Nepouzila som mrkvu, lebo - minula som ju na kolac den predtym a uplne som zabudla ze nemam ked som bola v obchode :) co ma ale mrzi lebo by urobila urcite dobru chut. Dalsie zmeny : pridala som drvenu rascu a petrzlenovu vnat aj do varenia nie len na ozdobu. Malo zmien :) a naozaj prijemna chut polievky.
@Mitzy , rasca je veľmi zdravá a má sa vraj dávať všade tam, kam sa len dá a petržlenová vňať to tiež monla len zlepšiť. Som rada, že si s polievkou spokojná.