Nedeľná polievka fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 3. apríla 2013
Nedeľná polievka (fotorecept)
Foto: rennatte

Nedeľa bez poctivej domácej polievky - vývaru nie je ani nedeľa.

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
5 ks
2 ks
1/2 ks
1/2 ks
1 ks
1 ks
2 strúčiky
5 ks
5 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytú kosť vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme studenou vodou a dáme variť. Po zovretí lyžicou pozbierame vytvorenú penu.

    Nedeľná polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme tvrdú zeleninu okrem póru, cibule a cesnaku, osolíme, pridáme korenie, prikryté varíme pozvolna na miernom ohni, nenecháme prudko vrieť

    Nedeľná polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    po hodine varenia pridáme pór, cibuľu a cesnak, dovaríme do mäkka, odstavíme.

    Nedeľná polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kosť a zeleninu vyberieme, polievku prelejeme cez sitko do čistého hrnca, vložíme späť zeleninu a obrané mäso od kosti. Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Osobitne uvaríme v osolenej vode niťovky, vodu z niťoviek zlejeme a niťovky zalejeme trochou vývaru, aby sa nezlepili. Vývar s niťovkami miešame až pred servírovaním, alebo na tanieri.

    Nedeľná polievka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Takáto polievočka je liek.Vždy ak sme chorí,alebo nás niečo kvári,najrýchlejšia pomoc,je chutný a silný vývar.
Tvoj vývar je lákavý a hneď by som si vedela na ňom pochutnať.
Každá dobrá gazdinka,by mala mať vo svojom repertoári chutný vývar.
Vývary miluje hlavne moja vnučka....máš ju peknú
joj, pekná je, až mi lyžica v šuplíku podskakuje. ja keď robím vývar, nedávam variť zeleninu zarovno s mäsom. dám variť mäso, kosti, špikovú kosť a spolu s nimi cibuľu aj so šupkou, do ktorej klinčekom-dvomi prišpendlím bobkový list, sypnem pár guličiek čierneho a nového korenia, pridám hornú časť mrkvy, vonkajšie listy a hlúb kelu, zelené vonkajšie horné časti póru a také "druhotriedne" časti zeleniny. keď je mäso uvarené, vývar pekne okatý a farebne úhľadný, precedím ho a do precedeného dám variť tak max. na polhoďku nakrájanú zeleninu. tú, čo sa varila s mäsom a kosťami vyhodím. podľa mňa všetko, čo v nej bolo dobré je už vyvarené v polievke. neviem, odkiaľ som nabrala takýto spôsob varenia polievky ale robím to tak už desaťročia.