Foto: rennatte
Nedeľa bez poctivej domácej polievky - vývaru nie je ani nedeľa.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umytú kosť vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme studenou vodou a dáme variť. Po zovretí lyžicou pozbierame vytvorenú penu.
-
2
Pridáme tvrdú zeleninu okrem póru, cibule a cesnaku, osolíme, pridáme korenie, prikryté varíme pozvolna na miernom ohni, nenecháme prudko vrieť
-
3
po hodine varenia pridáme pór, cibuľu a cesnak, dovaríme do mäkka, odstavíme.
-
4
Kosť a zeleninu vyberieme, polievku prelejeme cez sitko do čistého hrnca, vložíme späť zeleninu a obrané mäso od kosti. Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Osobitne uvaríme v osolenej vode niťovky, vodu z niťoviek zlejeme a niťovky zalejeme trochou vývaru, aby sa nezlepili. Vývar s niťovkami miešame až pred servírovaním, alebo na tanieri.
Tvoj vývar je lákavý a hneď by som si vedela na ňom pochutnať.
Každá dobrá gazdinka,by mala mať vo svojom repertoári chutný vývar.