« Naspäť na tento recept

Nedeľná polievka (fotorecept) verzia na vytlačenie

Nedeľa bez poctivej domácej polievky - vývaru nie je ani nedeľa.

Autor receptu: rennatte

Postup receptu

Umytú kosť vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme studenou vodou a dáme variť. Po zovretí lyžicou pozbierame vytvorenú penu.
Nedeľná polievka (fotorecept) - obrázok 1

Pridáme tvrdú zeleninu okrem póru, cibule a cesnaku, osolíme, pridáme korenie, prikryté varíme pozvolna na miernom ohni, nenecháme prudko vrieť
Nedeľná polievka (fotorecept) - obrázok 2

po hodine varenia pridáme pór, cibuľu a cesnak, dovaríme do mäkka, odstavíme.
Nedeľná polievka (fotorecept) - obrázok 3

Kosť a zeleninu vyberieme, polievku prelejeme cez sitko do čistého hrnca, vložíme späť zeleninu a obrané mäso od kosti. Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Osobitne uvaríme v osolenej vode niťovky, vodu z niťoviek zlejeme a niťovky zalejeme trochou vývaru, aby sa nezlepili. Vývar s niťovkami miešame až pred servírovaním, alebo na tanieri.
Nedeľná polievka (fotorecept) - obrázok 4

Suroviny




30
minút
príprava
90
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist