Foto: vavan
tieto ananásové sušienky sú jednými s populárnych v indonézii môžte ich nájsť pod názvom nastar,robia ich vo viacerých tvaroch a originál plnka má byť Zobraziť celý popistieto ananásové sušienky sú jednými s populárnych v indonézii môžte ich nájsť pod názvom nastar,robia ich vo viacerých tvaroch a originál plnka má byť s čerstvého ananásu ja som použila kompótový mňa najviac upútal tento tvar,ktorý som vyskúšala aj keď to bola pre mňa psychoterapia:-) s tým mojim retro lisom výsledok stál zato a určite ich budem robiť častejšie
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme plnku:Ananás bez šťavy rozmixujeme na kašu.pridáme kyselinu citrónovú (skúšala som s citrónovou šťavou a bolo to riedke po stuhnutí preto som použila kyselinu citrónovú ) a varíme na miernom ohni za stáleho miešania až kým sa nám s neho neodparí všetká tekutina a ananás nezhustne
-
2
nakoniec pridáme cukor mletú škoricu ešte trochu povaríme a vznikne nám taká hustejšia kaša necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 12 hodín
-
3
tu je po vychladnutí
-
4
Cesto: Maslo a práškový cukor spolu zmixujeme.Pridáme žĺtky dobre vymiešame a nakoniec ručne primiešame kukuričnú a hladkú múku.
-
5
Vypracujeme hladké cesto.
-
6
Z ananásovej plnky si vytvoríme valčeky ktorými budeme plniť cesto.Trochu cesta vložíme do lisu a vytláčame cez lis pásiky ktoré si skrátime na 6cm aby sme ich mali rovnaké ktoré naplníme ananásovou plnkou a prekyjeme zvrchu a spoj zahneme tam kde je plnka,tak dostaneme valček.
-
7
Uložíme na papierom vystlaný plech. Pečieme pri teplote 180°C 15-18 minút.
-
8
Dobrú chuť!
annevijaya.com/2007/10/nastar-keju.html...
kôstky a rozmixuješ na kašu ponorným mixérom samozrejme ošúpané a
postupuješ ako sa píše v postupe.
verím že s tým lisom to ide ťažko ja sama som s tým mala problém a to
mám sily dosť ;-)