Nákyp z tekvice fotorecept
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 3. októbra 2013
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 3. októbra 2013

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 185 °C
na 185 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 20 g |
|
| podľa potreby |
|
| 2 vetvičky |
|
| 6 strúčikov |
|
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| 80 g |
|
| 4 ks |
|
| 100 ml |
|
| 100 g |
|
| podľa potreby |
|
Postup
-
1

Očistenú tekvicu osolíme a okoreníme. Pridáme cesnak a tymian. Upečieme domäkka a rozmixujeme. Z masla a múky pripravíme zápražku, prilejeme mlieko a pridáme tekvicu.- 2

Do zmesi zapracujeme žĺtky, nastrúhaný syr, sneh z bielkov a opražené tekvicové semiačka. Formičky vytreté maslom vysypeme múkou a naplníme do dvoch tretín tekvicovou zmesou.- 3

Pečieme v rúre vyhriatej na 185 °C približne 15 minút. Počas pečenia rúru neotvárame. Po upečení polejeme tekvicovým olejom a ihneď servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu