Nákyp z tekvice fotorecept

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 3. októbra 2013
Nákyp z tekvice (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 185 °C

Suroviny

500 g
20 g
podľa potreby
2 vetvičky
6 strúčikov
200 g
50 g
80 g
4 ks
100 ml
100 g
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1



    Očistenú tekvicu osolíme a okoreníme. Pridáme cesnak a tymian. Upečieme domäkka a rozmixujeme. Z masla a múky pripravíme zápražku, prilejeme mlieko a pridáme tekvicu.

  2. 2



    Do zmesi zapracujeme žĺtky, nastrúhaný syr, sneh z bielkov a opražené tekvicové semiačka. Formičky vytreté maslom vysypeme múkou a naplníme do dvoch tretín tekvicovou zmesou.

  3. 3



    Pečieme v rúre vyhriatej na 185 °C približne 15 minút. Počas pečenia rúru neotvárame. Po upečení polejeme tekvicovým olejom a ihneď servírujeme.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: