Nakladaný hermelín

Nakladaný hermelín

Autor receptu: redakcia

40 minút
príprava

Postup

  1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Očistenú kapiu nakrájame na menšie kúsky. Čili nakrájame nadrobno. Hermelíny rozpolíme, prípadne ešte pokrájame na trojuholníčky a posypeme trochou mletej papriky.
  2. Do pohára s viečkom kladieme striedavo hermelíny, cesnak, cibuľu, kapiu a bobkový list. Každý kúsok syry vždy zalejeme olejom a pridáme korenie. Postup opakujeme, až kým nenaplníme celý pohár.
  3. Syr musí byť úplne ponorený v oleji a v pohári nesmie byť žiadna vzduchová bublina, preto v prípade potreby syry stlačíme alebo pootočíme. Nakoniec poháre zakryjeme viečkom a necháme odležať v chladničke. Podávame najlepšie o päť dní.