Nakladaný hermelín
Nakladaný hermelín
Autor receptu: redakcia
Postup- Cibuľu ošúpeme a nakrájame na
kolieska. Cesnak ošúpeme a nakrájame
na tenké plátky. Očistenú kapiu nakrájame na
menšie kúsky. Čili nakrájame nadrobno.
Hermelíny rozpolíme, prípadne ešte pokrájame na trojuholníčky a posypeme trochou mletej papriky.
- Do pohára s viečkom kladieme striedavo hermelíny, cesnak, cibuľu, kapiu a bobkový list. Každý kúsok syry vždy zalejeme
olejom a pridáme korenie. Postup opakujeme, až kým nenaplníme celý pohár.
- Syr musí byť úplne ponorený v oleji
a v pohári nesmie byť žiadna vzduchová
bublina, preto v prípade potreby syry
stlačíme alebo pootočíme. Nakoniec
poháre zakryjeme viečkom a necháme
odležať v chladničke. Podávame najlepšie o päť dní.
|