Nakladané ryby

Nakladané sladkovodné ryby v octe

Autor receptu: jaroslavzidek

Suroviny

Postup

  1. Pripravte nálev – všetky ingrediencie (okrem rýb) dajte do hrnca a priveďte k varu. Ešte horúce nalejte na nakrájanú zeleninu a nechajte vychladnúť. (Na nakladanie môžete použiť aj zmes na nakladanie a postupujte podľa návodu na obale.)
  2. Očistené ryby nakrájajte na cca 100 g kúsky a vložte do vychladeného nálevu. V nádobe – napr. sklenenom pohári – by ste mali mať 1/3 pevnej zložky a 2/3 tekutiny. Pohár alebo inú nádobu zavrite a odložte do chladničky asi na 5 dní. Po tejto dobe už by mali byť kosti z ryby zmäknuté.
  3. Následne z ryby môžete urobiť klasické zavináče s kapustou alebo môžete nakrájať na kúsky a pripraviť rybu v majonéze či zmiešať s paradajkami, pažítkou a feferónmi. Prípadne len tak s chlebom. Fantázii sa medze nekladú.