Nakladané ryby
Nakladané sladkovodné ryby v octe
Autor receptu: jaroslavzidek
Postup
- Pripravte nálev – všetky ingrediencie (okrem
rýb) dajte do hrnca a priveďte k varu. Ešte
horúce nalejte na nakrájanú zeleninu a nechajte
vychladnúť. (Na nakladanie môžete použiť aj zmes
na nakladanie a postupujte podľa návodu
na obale.)
- Očistené ryby nakrájajte na cca 100 g kúsky
a vložte do vychladeného nálevu. V nádobe –
napr. sklenenom pohári – by ste mali mať
1/3 pevnej zložky a 2/3 tekutiny. Pohár alebo
inú nádobu zavrite a odložte do chladničky
asi na 5 dní. Po tejto dobe už by mali byť kosti
z ryby zmäknuté.
- Následne z ryby môžete urobiť klasické zavináče s kapustou alebo môžete nakrájať na
kúsky a pripraviť rybu v majonéze či zmiešať
s paradajkami, pažítkou a feferónmi. Prípadne
len tak s chlebom. Fantázii sa medze nekladú.