Najlepšie langoše podľa moderátorky Karin Majtánovej

Karin Majtánová
moderátorka, 26. novembra 2022
Najlepšie langoše podľa moderátorky Karin Majtánovej
Foto: Shutterstock

Úžasné langoše z cesta, ktoré kysne v chladničke. Televízna moderátorka Karin Majtánová ich niekedy robí aj pre susedov, vtedy ich upečie aj 40.

20 ks
porcií
25 (+ kysnutie) minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 ml
50 g čerstvé
 štipka
250 ml
1 ČL
1 ČL
Na vyprážanie:
Na dochutenie:
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Do teplého mlieka pridáme štipku cukru, rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások, trvá to asi 10 minút.

  2. 2

    Do misy nasypeme múku, zmiešame so sódou bikarbónou, soľou a kyslou smotanou, prilejeme kvások a dôkladne vymiesime hladké cesto. Cesto prikryjeme utierkou a odložíme do chladničky kysnúť asi na hodinu.

  3. 3

    Cesto vyberieme z chladničky, vytvarujeme z neho 20 bochníčkov a necháme ich podkysnúť ešte 20 minút.

  4. 4

    Vykysnuté bochníčky naťahujeme naolejovanými rukami do tvaru langoša a vyprážame z oboch strán na hrubšej vrstve rozpáleného oleja dozlatista.

  5. 5

    Podávame podľa chuti potreté pretlačeným cesnakom, so soľou alebo s kyslou smotanou a nastrúhaným syrom či s kečupom.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia