Najlepšie langoše podľa moderátorky Karin Majtánovej
moderátorka, 26. novembra 2022

Foto: Shutterstock
Úžasné langoše z cesta, ktoré kysne v chladničke. Televízna moderátorka Karin Majtánová ich niekedy robí aj pre susedov, vtedy ich upečie aj 40.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Do teplého mlieka pridáme štipku cukru, rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások, trvá to asi 10 minút. 
- 2
Do misy nasypeme múku, zmiešame so sódou bikarbónou, soľou a kyslou smotanou, prilejeme kvások a dôkladne vymiesime hladké cesto. Cesto prikryjeme utierkou a odložíme do chladničky kysnúť asi na hodinu. 
- 3
Cesto vyberieme z chladničky, vytvarujeme z neho 20 bochníčkov a necháme ich podkysnúť ešte 20 minút. 
- 4
Vykysnuté bochníčky naťahujeme naolejovanými rukami do tvaru langoša a vyprážame z oboch strán na hrubšej vrstve rozpáleného oleja dozlatista. 
- 5
Podávame podľa chuti potreté pretlačeným cesnakom, so soľou alebo s kyslou smotanou a nastrúhaným syrom či s kečupom. Tiež langoše:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu