Najlepšie langoše podľa moderátorky Karin Majtánovej
moderátorka, 26. novembra 2022
Foto: Shutterstock
Úžasné langoše z cesta, ktoré kysne v chladničke. Televízna moderátorka Karin Majtánová ich niekedy robí aj pre susedov, vtedy ich upečie aj 40.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do teplého mlieka pridáme štipku cukru, rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások, trvá to asi 10 minút.
- 2
Do misy nasypeme múku, zmiešame so sódou bikarbónou, soľou a kyslou smotanou, prilejeme kvások a dôkladne vymiesime hladké cesto. Cesto prikryjeme utierkou a odložíme do chladničky kysnúť asi na hodinu.
- 3
Cesto vyberieme z chladničky, vytvarujeme z neho 20 bochníčkov a necháme ich podkysnúť ešte 20 minút.
- 4
Vykysnuté bochníčky naťahujeme naolejovanými rukami do tvaru langoša a vyprážame z oboch strán na hrubšej vrstve rozpáleného oleja dozlatista.
- 5
Podávame podľa chuti potreté pretlačeným cesnakom, so soľou alebo s kyslou smotanou a nastrúhaným syrom či s kečupom.
Tiež langoše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu