Foto: palokuchki
Nas dalsi oblubeny tvarohovy zakusok.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
karamel: | |
80 g |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
200 ml |
|
cesto: | |
4 ks |
|
120 g |
|
250 g |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
plnka: | |
500 g |
|
120 g |
|
1 PL |
|
120 g |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Z krystaloveho cukru, vody a octu uprazime karamel, ktory zalejeme vodou a nechame rozpustit. Bielka vyslahame do tuha. Najprv do nich zaslahame cukor a potom vychladeny karamel.
-
2
Za staleho slahania do bielok postupne pridame zltka.
-
3
Do vyslahanych vajec pridame muku, prasok do peciva, skoricu, klinceky, kakao a citronovu koru. Vareskou pomaly premiesame.
-
4
Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech 24/30cm a pecieme vo vyhriatej rure 180C 40minut.
-
5
Na upeceny este teply kolac natrieme ribezlovy dzem.
-
6
Na dzem naukladame na tenko nakrajane banany.
-
7
Na banany natrieme krem, ktory posypeme skoricovym cukrom. Plnku si pripravime vymiesanim tvarohu s cukrom, vanilkovym cukrom a maslom.
Diskusia k receptu