Nas dalsi oblubeny tvarohovy zakusok.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| karamel: | |
| 80 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 KL |
|
| 200 ml |
|
| cesto: | |
| 4 ks |
|
| 120 g |
|
| 250 g |
|
| 1 KL |
|
| 1 KL |
|
| 1/2 KL |
|
| 1 KL |
|
| 1 PL |
|
| plnka: | |
| 500 g |
|
| 120 g |
|
| 1 PL |
|
| 120 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 2 ks |
|
Postup
-
1
Z krystaloveho cukru, vody a octu uprazime karamel, ktory zalejeme vodou a nechame rozpustit. Bielka vyslahame do tuha. Najprv do nich zaslahame cukor a potom vychladeny karamel.
-
2
Za staleho slahania do bielok postupne pridame zltka.
-
3
Do vyslahanych vajec pridame muku, prasok do peciva, skoricu, klinceky, kakao a citronovu koru. Vareskou pomaly premiesame.
-
4
Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech 24/30cm a pecieme vo vyhriatej rure 180C 40minut.
-
5
Na upeceny este teply kolac natrieme ribezlovy dzem.
-
6
Na dzem naukladame na tenko nakrajane banany.
-
7
Na banany natrieme krem, ktory posypeme skoricovym cukrom. Plnku si pripravime vymiesanim tvarohu s cukrom, vanilkovym cukrom a maslom.









Diskusia k receptu