
Barónkine rezy
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme rastlinný tuk, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre vymiešame.

Kokosový krémeš
Do preosiatej hladkej múky pridáme postrúhaný rastlinný tuk, práškový cukor, vajce, kakao, prášok do pečiva, mlieko...

Bábovka s olejom
Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny a za stáleho šľahania prilievame olej.

Tvarohový krémovník
Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok...

Záhorácke kysnuté koláčiky
Masť s cukrom, soľou a žĺtkami vymiešame do peny. V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť droždie a pridáme ho...

Skalický trdelník
Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo. Vypracujeme tuhšie cesto a...

Gerlachovské rezy
Z kvasníc a mlieka urobíme kvások. Potom zamiesime zo všetkých surovín cesto, rozdelíme ho na 3 časti a necháme...

Bratislavské rožky
Múky a práškový cukor zmiešame, pridáme žĺtky, pokrájaný tuk a čiastočne spracujeme na cesto.

Slivkový koláč z kysnutého cesta
Do múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, vajce, soľ, roztopené maslo, vlažné mlieko a vypracujeme cesto....

Klasické pečené buchty s lekvárom
Do väčšej misy dáme múku, olej, teplé mlieko, vajce, soľ, cukor, prášok do...

Tradičný veľkonočný koláč
Hrozienka namočíme minimálne na hodinu do rumu. Do misky preosejeme múku a po okraji ju máličko posolíme. Do múky...

Dolky starej mamy
Do preosiatej múky vlejeme kvások z mlieka, cukru a droždia, pridáme celé vajcia, masť, trošku cukru a...

Jemný jablčník
Najprv si pripravíme cesto tak, že vajcia rozmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom, pridávame múku a prášok do pečiva,...

Tvarohová žemľovka
Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom. Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme...

Linecké srdiečka
Múku, práškový cukor, vanilkový cukor, sódu bikarbónu, žĺtky a jedno vajce a maslo...

Sypaný tvarohový koláč
Sypkú zmes pripravíme zmiešaním uvedených surovín, tekutú zmes rozmixovaním surovín.

Pečené buchty
Z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia urobíme kvások, ktorý necháme podkysnúť.

Domáci makovník
Múku zmiešame s trochou soli, vanilkovým a kryštálovým cukrom, vysypeme do nádoby, dáme vykysnúť kvások s trochou mlieka a...

Spišské pirohy – lekvárové s makom
V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme.

Slivkový lekvár so škoricou
Rozpolené odkôstkované slivky rozvaríme alebo pomelieme. Slivkovú kašu zasypeme kryštálovým cukrom, primiešame škoricu a necháme...

Burgundské plnené jablká
Jablká očistíme, priečne rozpolíme a jadrovníky vyberieme. Potom ich položíme do misky reznou plochou nadol....

Nákyp Nanette
Príprava sladkej hrozienkovej omáčky: z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou a pridáme hrozienka...

Bretónsky koláč
Maslo vymiešame do peny a postupne primiešame cukor, žĺtky, trocha soli a nastrúhanú citrónovú kôru....

Diétny jablkový lekvár
Olúpané a na hrubom strúhadle nastrúhané jablká dáme do väčšieho hrnca. Pridáme diétny želírovací cukor, ...

Palacinky plnené mandľovým krémom
Cesto na palacinky musíme pripraviť asi o 12 hodín skôr, aby sa uležalo. Do misy...

Koláč s grapefruitovým krémom
Formu vymastíme maslom a z lístkového cesta v nej upečieme koláč.

Francúzska čokoládová torta
Žĺtky vyšľaháme s trochou cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do...

Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)
Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z...

Miešaný kompót
Hrušky a jablká očistíme od šupky, narežeme na štvrtiny a dáme do octovej alebo citrónovej vody....

Rebarborový kompót s bielym vínom
Rebarboru olúpeme, umyjeme a nakrájame na kúsky asi 3 cm veľké. Zalejeme bielym vínom a...

Drienkový kompót
Umyté drienky naložíme do 300 ml pohárov, zalejeme prevareným a vychladeným sirupom a sterilizujeme 30 minút...