Postup
-
1
Z rebarbory odstránime vrchnú šupku, potom ju pokrájame asi na 3 – 5 milimetrové plátky, ktoré namočíme asi do 70 stupňov Celzia teplej vody. Medzitým pripravíme vláčne cesto, ktoré sa nesmie lepiť na dosku, z hladkej a polohrubej múky, 200 g cukru, tuku, vajíčka, kypriaceho prášku, mlieka a vanilkového cukru. Cesto rozdelíme na tretiny a necháme odležať.
- 2
Rebarboru vyberieme z vody, necháme odkvapkať, potom pridáme strúhanku a spolu premiešame. Dve tretiny cesta rozvaľkáme na doske a dáme na vymastený plech. Na cesto rozprestrieme rebarboru so strúhankou a zasypeme 220 g cukru, druhým vanilkovým cukrom, hrozienkami a škoricou.
- 3
Navrch rozvaľkáme tretinu cesta a okraje spodného a vrchného cesta spoločne uzavrieme. Pečieme asi 30 – 40 minút. Môžeme tiež plniť jablkami, tvarohom, makovou a orieškovou náplňou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu