Americký rebarborový koláč

redakcia - fotkaredakcia, 16. februára 2010

Suroviny

1 kg
300 g
300 g
420 g
125 g
160 g
1 ks
2 vrecká
200 ml
1 vrecko




Postup

  1. 1

    Z rebarbory odstránime vrchnú šupku, potom ju pokrájame asi na 3 – 5 milimetrové plátky, ktoré namočíme asi do 70 stupňov Celzia teplej vody. Medzitým pripravíme vláčne cesto, ktoré sa nesmie lepiť na dosku, z hladkej a polohrubej múky, 200 g cukru, tuku, vajíčka, kypriaceho prášku, mlieka a vanilkového cukru. Cesto rozdelíme na tretiny a necháme odležať.

  2. 2

    Rebarboru vyberieme z vody, necháme odkvapkať, potom pridáme strúhanku a spolu premiešame. Dve tretiny cesta rozvaľkáme na doske a dáme na vymastený plech. Na cesto rozprestrieme rebarboru so strúhankou a zasypeme 220 g cukru, druhým vanilkovým cukrom, hrozienkami a škoricou.

  3. 3

    Navrch rozvaľkáme tretinu cesta a okraje spodného a vrchného cesta spoločne uzavrieme. Pečieme asi 30 – 40 minút. Môžeme tiež plniť jablkami, tvarohom, makovou a orieškovou náplňou.

Diskusia k receptu

Vymazať
borek
Recept se mně velmi líbí, ale toho cukru asi uberu, nemáme rádi přeslazené moučníky, jaký cukr, asi práškový, že?
Vymazať
marienka44
Aj mne sa paci recept, ale by som kolac urobila z polovicnej davky do tortovej formy. Podobny recept mam v mojej kuch. knihe od p. Dullovej. Ale osupanu rebarboru najprv zalejeme vriacou vodou na 2 min. a az potom pokrajame na tenke kolieska.