Mušle sv. Jakuba so zelenou špargľou a holandskou omáčkou

sjuz - fotkasjuz, 18. apríla 2011
Mušle sv. Jakuba so zelenou špargľou a holandskou omáčkou
Foto: sjuz

Kúpili sme v Metre mušle sv. Jakuba - 1 plus ďalšie balenie zdarma, za skvelú cenu. Za takú si nedáte v reštaurácii ani jednu Zobraziť celý popisKúpili sme v Metre mušle sv. Jakuba - 1 plus ďalšie balenie zdarma, za skvelú cenu. Za takú si nedáte v reštaurácii ani jednu porciu mušlí.... K tomu čerstvú špargľu, no a ľahká večera bola na svete.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
8 plátkov alebo prosciutto
 čerstvá
 klasické




Postup

  1. 1

    Mušle obalíme po obvode plátkom slaniny, prepichneme priečne špáradlom. Polejeme šťavou z citróna, posypeme citrónovou kôrou a pokrájanou šalviou. osolíme a okoreníme, necháme stáť cca 10 min.

    Mušle sv. Jakuba so zelenou špargľou a holandskou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu dáme rozpustiť maslo a pridáme olivový olej, aby sa maslo neprepalovalo. Mušle pražíme z každej strany cca 3-4 minúty. Na tanieri môžeme mierne poliať výpekom.

    Mušle sv. Jakuba so zelenou špargľou a holandskou omáčkou - obrázok 2

Diskusia k receptu

sandratamer
Holandskú omáčku som nikdy nemala takú hustú ako ty :-) Viac ako mušle ma zaujíma tá špargľa, ešte som ju túto sezónu nikde nevidela....
evanaaa
Práve som ju videla v Bille, bielu, zelenú a bielu Bio. Dnes - pardon, včera.
babav
@sjuz , to je krasne jedlo! Scallops(musle sv. jakuba ...ten nazov ma priam sokoval ...odkial pochadza?!)patria medzi moje najoblubenejsie morske potvorky.Pripravila si ich na urovni 5- hviezdickovej restauracie;-)
nadia56
sjuz, nadhera, si sikovnica:-) vsetky suroviny mam doma, tak sa uz len pustit do varenia, dakujem za vyborny recept, ukladam do kk,
pekny den vsetkym :-)
palokuchki
No to aj mna dostalo. Nemala som vobec sajnu co su to tie musle sv Jakuba. @babav , vdaka za vysvetlenie. Scallops su vyborne, aj tieto tvoje su urcite velmi chutne. Krasne to vyzera na tom tanieri.
alexdidi
Krásne pripravené....a všetko podľa mojej chuti, milujem mušlš, špargľu i holandskú omáčku...už si to musím urobiť....
sjuz
dakujem vám všetkým úprimne za uznanie. Sandratamer - špargľu sme kúpili v AT v Metre, ale majú aj na Miletičke už. Holandskú chcel manžel kúpiť krabicovú, ale fuj, nemám rada tú umelú chuť v nej...domáca je domáca:)
Pridám aj holandskú omáčku, mám nafotenú. Je to rýchle a jednoduché, ale musí sa robiť tesne pred podávaním, lebo hustne.
eraserhead
mňa zaujíma či si mušle kupovala chladené alebo mrazené, s "obalom" alebo bez. Tá schránka sa totiž úžasne hodí ako servírovací tanier.
sjuz
mušle boli chladené bez obalu.
evusik
určite vynikajúce a krásne odprezentované ako všetky tvoje recepty :-)
frezia68
Oči sa pokochali peknou úpravou,ale,ako sa vraví na východe"zaobejdzem še", (zaobídem sa ),lebo mušle a skoro nič z riek a mora nemusím.Ale na holandskú omáčku si počkám a využijem k zeleninke :-)))
sjuz
veru nie, frezia:)) a vysávač mám:)))
jody
@sjuz , ale mohol by byť, stačí to buď posypať paprikou, alebo vyhlásiť, že sa varí už 6 generiácií podľa kuchárskej knihy maďarského kráľa... :-)))
sjuz
ok, potom ti posuniem ten vysávač, jody:)))
jody
jój, to ja nie preto, taký ja mám, to si tu niekto iný musí povysávať pred vlastným prahom :-)))))) ale tomu by som zas výhru nedopriala :-)))
egreska
mnam,aj mna zaujíma či boli bez mušle,tá je na nich krásna ...
toshiba
jééžiši - takto toto mi "udrelo"....mňamííí palec hore
babidka
Sjuz , ziadne musle ani ine morske zivocichy mi nechutia - okrem musli Sv.Jakuba ...ked su dobre pripravene :-)a tie tvoje su take lakave , ze ked na nich v obchode konecne nadabim /za slusnu cenu/ , tak ich urobim podla tohto receptu:-)
sjuz
áno, babidka, majú veĺmi jemnú a nevtieravú chuť, nie je skoro ani cítiť to more....:), a ďakujem!
jarunka
Scallops mam velmi rada, takto som ich este nerobila. Recept sa mi velmi paci.
bozulka
Škoda že nemali "schránky".Ja tie mušle používam na zapekanie alebo podávam v nich nátierky keď robím viac druhov,vlastne robila som...Mám ešte 7 ks 5 sa mi podarilo rozbiť tie krásne vlnkové okraje.Ale recept máš perfektný.@sjuz , nemáš ty náhodou moje geny?
sjuz
už mi napadlo, Bozulka tiež niečo podobné - možno máme nejaké korene spoločné...:) - mali by sme pátrať:), všimla som si, že máme podobné chute:)
bozulka
Ano máš pravdu,ja to pozorujem už dávno...(-:)))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia