Mušle sv. Jakuba so zelenou špargľou a holandskou omáčkou
Autor receptu: sjuz
Kúpili sme v Metre mušle sv. Jakuba - 1 plus ďalšie balenie zdarma, za skvelú cenu. Za takú si nedáte v reštaurácii ani jednu porciu mušlí.... K tomu čerstvú špargľu, no a ľahká večera bola na svete.
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Mušle obalíme po obvode plátkom slaniny, prepichneme priečne špáradlom.
Polejeme šťavou z citróna, posypeme citrónovou kôrou a pokrájanou šalviou.
osolíme a okoreníme, necháme stáť cca 10 min.
- Na panvicu dáme rozpustiť maslo a pridáme olivový olej, aby sa maslo neprepalovalo.
Mušle pražíme z každej strany cca 3-4 minúty.
Na tanieri môžeme mierne poliať výpekom.