Mušle sv. Jakuba so zelenou špargľou a holandskou omáčkou

Autor receptu: sjuz

Kúpili sme v Metre mušle sv. Jakuba - 1 plus ďalšie balenie zdarma, za skvelú cenu. Za takú si nedáte v reštaurácii ani jednu porciu mušlí.... K tomu čerstvú špargľu, no a ľahká večera bola na svete.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mušle obalíme po obvode plátkom slaniny, prepichneme priečne špáradlom. Polejeme šťavou z citróna, posypeme citrónovou kôrou a pokrájanou šalviou. osolíme a okoreníme, necháme stáť cca 10 min.
  2. Na panvicu dáme rozpustiť maslo a pridáme olivový olej, aby sa maslo neprepalovalo. Mušle pražíme z každej strany cca 3-4 minúty. Na tanieri môžeme mierne poliať výpekom.