Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska

Miloš Šichman
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 14. novembra 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. ŠpanielskaFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo a necháme dôjsť na panvičke.

  2. 2

    Šošovicu uvaríme v osolenej vode. Nakrájanú šalotku speníme na masle, pridáme cherry paradajky, stopkový zeler, cuketu a krátko orestujeme. Pridáme šošovicu, zmiešame a dochutíme.

  3. 3

    Do malého hrnca dáme variť víno, estragónový ocot, nakrájanú šalotku a korenie. Zredukujeme asi na pätinu a precedíme. Na miernom ohni zašľaháme maslo, pridáme nasekaný estragón a dochutíme soľou.

  4. 4

    Hotové mušle podávame na šošovici preliate estragónovou omáčkou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist