Ryža
Mujadara - libanonská ryža so šošovicou
Autor receptu: ryzasos
Mujadara - tradičny pokrm z Blízkeho východu, konkrétne Libanonu. Tvorí ho ryža a šošovica s jednoduchými konreninami.*
Odporúčame jedlo posypať karamelizovanou cibuľkou. Výsledkom je sýta príloha alebo hlavné jedlo plné chuti. Vyskúšajte ho s
ryžou SOS Basmati.
2-4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu uvarte podľa návodu vo veľkom množstve vody, spolu so zeleninovým bujónom, soľou, čiernym korením a bobkovými listami.
- Tesne pred dovarením ryže, pridajte scedenú šošovicu a nechajte variť ešte zo 5 minút.
- Medzitým si na oleji skaramelizujte nakrájanú cibuľu. Karamelizujte 10 minút, pridajte rascu a soľ a pokračujte vo varení ešte 10 minút.
- Zo šošovicovo-ryžovej zmesi odstráňte bobkové listy, dajte ju na tanier, ozdobte karamelizovanou cibuľkou a lyžicou kokosového jogurtu. Ak máte radi bylinky, môžete pridať aj čerstvý nasekaný koriander alebo petržlenovú vňať. Môžete ozdobiť aj semienkami granátového jablka.