Muflónie mäso

Muflónie stehno so „sviečkovou“ omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Muflónie stehno nakrájame na tenké pláty, ktoré jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na takto naklepaný plát mäsa natrieme paštétu z muflónieho mäsa. Na mäso položíme na hranolčeky nakrájanú blanšírovanú mrkvu a stočíme do roládky, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie. Takto pripravené roládky pripravujeme 6 hodín metódou sous vide pri teplote 65 °C alebo pomaly upečieme v rúre.
  2. Omáčka: Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu (mrkvu, zeler, paštrnák). Opražíme a podlejeme hovädzím vývarom. Varíme do zmäknutia zeleniny, potom rozmixujeme. Do omáčky pridáme trocha šľahačkovej smotany a výluh z bylín a divého korenia, ktorý omáčku dochutí, samozrejme, pridáme aj soľ, korenie a citrónovú šťavu podľa chuti.
  3. Podávame s domácou parenou knedľou, pridať môžeme aj šľahačku a brusnicový kompót.