Dusené muflonie mäso

Muflónie plece v pomalom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Tento recept pridávam ak niekto nevie čo s muflónom. Predlohou mi bol recept od @Kimla a niečo mi poradil svokor.

10
porcií
35 minút
príprava
360 minút
na 90 - 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Plece bolo na dva kusy v balíčku. Už pekne očistené. Mäso osolíme.
  2. Do stredu dáme klobásu (nie je povinná) a mäso previažeme, lepšie sa potom s ním robí.
  3. Do hrnca s pevným dnom dáme masť zohriať a pridáme na drobno pokrájané hrušky (asi 1 cm) bez šupky. Potom opečieme zo všetkých strán mäso. Mäso vyberieme a dáme do pomalého hrnca, kde sme dali vývar a zapli ho vopred.
  4. Vo výpeku riadne opečieme cibuľu a slaninu. Postupne pridáme hríby, cesnak, klinčeky a škoricu. Hríby pokrájame a cesnak len očistíme a necháme cele strúčiky. Musíme všetko pridávať, tak aby sa to stále smažilo.
  5. Napokon pridáme paradajkový pretlak. Necháme ho dobre rozpustiť. Na záver podlejeme vínom. Povaríme asi päť minút.
  6. A všetko nalejeme do pomalého hrnca, ktorý nastavíme na 6 hodín na Low. Trochu osolíme a necháme na pokoji. Ideme kosiť trávu, alebo na pivo. Treba nejakú činnosť si nájsť, aby sme nevŕtali zbytočne do hrnca. Pred koncom varenia si pripravíme nejakú prílohu k tomu. Ja som urobil zemiakovú kašu s brusnicami. Tie kašu viac doladia k divine.
  7. Po tej dobe mäso vyberieme pokrájame na plátky a omáčku si ešte povaríme na nami požadovanú hustotu.
  8. Na taniere si nakladáme podľa seba túto dobrotu. Ja som pridal ešte brusnicový kompót. No čo na zaver - dobre to @Kimlo vymyslel vďaka za nápad.