Mrkvový linzer s tvarohom fotorecept
Foto: ancicka
Linzeka, tak to je veľmi starý recept, ktorý azda každý obľubuje. Skúste aj takúto obmenu. Je to perfektný, chutný, vláčny zákusok. Je to Zobraziť celý popisLinzeka, tak to je veľmi starý recept, ktorý azda každý obľubuje. Skúste aj takúto obmenu. Je to perfektný, chutný, vláčny zákusok. Je to pochúťka, aká sa len tak nevidí.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
250 g |
|
z 1 citróna (cukor s citrónovou kôrou) |
|
250 g (strúhaná) |
|
2 ks |
|
štipka |
|
250 g (Palmarin) |
|
Plnka: | |
500 g |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 ks (na sneh) |
|
2 PL |
|
1 čl |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovin vypracujeme cesto (keď nemám po ruke citrón, tak obyčajne použijem cukor s citrónovou kôrou).
-
2
Na doske ho vypracujeme na hladko, zabalíme do mikroténu a odložíme do chladničky na 1 hod. Potom cesto rozdelíme na polovicu.
-
3
Pripravíme si plnku. Do misky si dáme tvaroh, žĺtko a 3 PL pr. cukru, zamiešame. Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme 2 PL pr. cukru.
-
4
Do vymiešaného tvarohu pridáme vyšľahané bielky, múku a kypriaci prášok a zamiešame.
-
5
Každu polovicu cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu a uložíme na vymastený plech. Plnku vylejeme na cesto, rovnomerne rozotrieme a na plnku uložíme druhu polovicu cesta a popicháme vidličkou. Dáme upiecť.
-
6
Upečený pokrájame a pocukrujeme.
klasicky do rúry,hlbší.ja ked používam menší plech,tak uvádzam pri recepte.Pozdravujem.
:-(
Ak chcem robit tortu, vyjde mi toto mnostvo robit na 2x? Prosim, porad
Malo by,cesto by bolo hrubšie,ale je krehké po upečení,tak pozor.
To chceš robiť tortovej forme?
Tak som to dala do hlavy, ze musi byt akurat tento.
Bude ako torta k narodeninam.
Dnes idem na to. Drz palce.