Mrkvový koláč
Mrkvový koláč

Mrkvový linzer s tvarohom fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 22. apríla 2018
Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept)
Foto: ancicka

Linzeka, tak to je veľmi starý recept, ktorý azda každý obľubuje. Skúste aj takúto obmenu. Je to perfektný, chutný, vláčny zákusok. Je to pochúťka, aká sa len tak nevidí.

36
porcií
30 minút
príprava
35-40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
300 g
1 ks
250 g
z 1 citróna (cukor s citrónovou kôrou)
250 g (strúhaná)
2 ks
štipka
250 g (Palmarin)
Plnka:
500 g
5 PL
1 ks
1 ks
3 ks (na sneh)
2 PL
1 čl
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených surovin vypracujeme cesto (keď nemám po ruke citrón, tak obyčajne použijem cukor s citrónovou kôrou).

    Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na doske ho vypracujeme na hladko, zabalíme do mikroténu a odložíme do chladničky na 1 hod. Potom cesto rozdelíme na polovicu.

    Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si plnku. Do misky si dáme tvaroh, žĺtko a 3 PL pr. cukru, zamiešame. Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme 2 PL pr. cukru.

    Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vymiešaného tvarohu pridáme vyšľahané bielky, múku a kypriaci prášok a zamiešame.

    Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každu polovicu cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu a uložíme na vymastený plech. Plnku vylejeme na cesto, rovnomerne rozotrieme a na plnku uložíme druhu polovicu cesta a popicháme vidličkou. Dáme upiecť.

    Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečený pokrájame a pocukrujeme.

    Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: