Mrkvový koláč
Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Linzeka, tak to je veľmi starý recept, ktorý azda každý obľubuje. Skúste aj takúto obmenu.
Je to perfektný, chutný, vláčny zákusok. Je to pochúťka, aká sa len tak nevidí.
|
36 porcií |
30 minút príprava |
35-40 minút na 180-200 °C |
Postup
- Z uvedených surovin vypracujeme cesto (keď nemám po ruke citrón, tak obyčajne použijem cukor s citrónovou kôrou).
- Na doske ho vypracujeme na hladko, zabalíme do mikroténu a odložíme do chladničky na 1 hod. Potom cesto rozdelíme na polovicu.
- Pripravíme si plnku. Do misky si dáme tvaroh, žĺtko a 3 PL pr. cukru, zamiešame. Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme 2 PL pr. cukru.
- Do vymiešaného tvarohu pridáme vyšľahané bielky, múku a kypriaci prášok a zamiešame.
- Každu polovicu cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu a uložíme na vymastený plech. Plnku vylejeme na cesto, rovnomerne rozotrieme a na plnku uložíme druhu polovicu cesta a popicháme vidličkou. Dáme upiecť.
- Upečený pokrájame a pocukrujeme.