« Naspäť na tento recept

Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) verzia na vytlačenie

Linzeka, tak to je veľmi starý recept, ktorý azda každý obľubuje. Skúste aj takúto obmenu. Je to perfektný, chutný, vláčny zákusok. Je to pochúťka, aká sa len tak nevidí.

Autor receptu: ancicka

Postup receptu

Z uvedených surovin vypracujeme cesto (keď nemám po ruke citrón, tak obyčajne použijem cukor s citrónovou kôrou).
Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 1

Na doske ho vypracujeme na hladko, zabalíme do mikroténu a odložíme do chladničky na 1 hod. Potom cesto rozdelíme na polovicu.
Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 2

Pripravíme si plnku. Do misky si dáme tvaroh, žĺtko a 3 PL pr. cukru, zamiešame. Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme 2 PL pr. cukru.
Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 3

Do vymiešaného tvarohu pridáme vyšľahané bielky, múku a kypriaci prášok a zamiešame.
Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 4

Každu polovicu cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu a uložíme na vymastený plech. Plnku vylejeme na cesto, rovnomerne rozotrieme a na plnku uložíme druhu polovicu cesta a popicháme vidličkou. Dáme upiecť.
Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 5

Upečený pokrájame a pocukrujeme.
Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 6

Suroviny




36
porcií
30
minút
príprava
35-40
minút
na 180-200 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist