Mrkvový džem s citrónom
Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 13. augusta 2013
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 13. augusta 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame najemno.
- 2
Nastrúhanú mrkvu podlejeme vodou a uvaríme do mäkka.
- 3
Na panvici pripravíme svetlý karamel, do ktorého pridáme rozvarenú mrkvu a vytlačenú šťavu z citróna. Po odparení vody nabrať do pohárov a sterilizovať.
- 4
Tip šéfkuchára: Ak bude po odparení vody džem málo jemný, môžeme ho rozmixovať ponorným mixérom. Džem môžeme použiť do základu pri pečení mrkvových mufinov alebo iných sladkých dobrôt na mrkvovej platforme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu