Mrkvový džem s citrónom

Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 13. augusta 2013
Mrkvový džem s citrónom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

15 ks stredne veľká
10 PL
podľa potreby
4 ks




Postup

  1. 1

    Mrkvu ošúpeme a nastrúhame najemno.

  2. 2

    Nastrúhanú mrkvu podlejeme vodou a uvaríme do mäkka.

  3. 3

    Na panvici pripravíme svetlý karamel, do ktorého pridáme rozvarenú mrkvu a vytlačenú šťavu z citróna. Po odparení vody nabrať do pohárov a sterilizovať.

  4. 4

    Tip šéfkuchára: Ak bude po odparení vody džem málo jemný, môžeme ho rozmixovať ponorným mixérom. Džem môžeme použiť do základu pri pečení mrkvových mufinov alebo iných sladkých dobrôt na mrkvovej platforme.

Diskusia k receptu

antaia
...jednoduchy a zdravy, skoro ako detska vyziva :-)
valeri
vyzerá fakt veľmi dobre, ukladám, aj keď tento rok ho variť nebudem, lebo moja úroda mrkvy bola oproti vlaňajšku úbohá, 3/4 bola biela - kŕmna mrkva :-((, ale snáď na budúci rok rok.
gabriele
je to pochutka...robievala som ho ked boli deti male...trosku inac...nieco naviac...ale aj tento vyzera super :)...davam 5*
gubics
Práve som si kúpila kilo mrkvy, síce s iným úmyslom ho použiť, ale idem tento recept vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia