Mrkvový džem
	        Mrkvový džem s orechmi a levanduľou (fotorecept)
	        Autor receptu: izabella929
	         
	        
	        Možno vás zaujme a možno aj nie. Má veľmi zaujímavú chuť.
| 		  
				  	  
				  	5 porcií  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	70 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Mrkvu som ošúpala. Pripravila som pomaranč a citróny a poriadne som ich umyla. Orechy si zaváram, takže mám vždy po ruke na polici.
 - Mrkvu som nastrúhala na strúhadle s malými očkami.
 - Pripravila som pomaranč a citrón, ktorý som ošúpala a nakrájala na pásiky.
 - Vnútro pomaranča aj citrónu som nakrájala na kocky a kôru z jedného citrónu som nastrúhala na jemno.
 - Orechy som nakrájala na kocky.
 - Mrkvu som dala do rajnice a zasypala som ju cukrom.
 - Pridala som nakrájaný pomaranč aj citrón.
 - Všetko som zaliala vodou a zapla som sporák. Všetko spolu som nechala variť 1 hodinu.
 - Keď bola mrkva mäkká ešte som ju rozmixovala tyčovým mixérom.
 - Vrátila som ju na sporák a pridala som vanilkový cukor, strúhanú citrónovú kôru, orechy a víno. Všetko som nechala ešte povariť, kým nezačal džem hustnúť.
 - Napokon som urobila skúšku na tanieriku.
 - Nazbierala som si čerstvú levanduľu. Len tak som kvietky potrhala.
 - Pridala som ju k džemu a už som nevarila, len som všetko pomiešala. Jej perfektná chuť sa ukáže až neskôr, keď džem postojí dlhšie na polici.
 - Horúci džem som plnila do čistých pohárov, zatvorila a obrátila hore dnom.
 - Obrátila a nechala vychladnúť. Možem napísať, že je chutný a na maslovom chlebíku si ho dokážem predstaviť. Možno aj použijem do zákuskov. Z tej dávky som dostala 4 poháre 370 ml a ešte zostalo aj na maškrtenie. Prajem vám dobrú chuť.