Mrkvový chlieb z tekvicovej múky

moinka - fotkamoinka, 27. decembra 2012
Mrkvový chlieb z tekvicovej múky
Foto: moinka

Toto je u nás najobľúbenejší paleo chlebík vhodný na raňajky alebo desiatu. Chlebík je bez lepku, má orieškovú chuť. Vďaka tekvicovej múke má zaujímavú zelenkastú farbu, ktorá skutočne zaujme.

30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

2,5 hrnček (paleo)
0,5 hrnček (paleo)
3 hrnček nastrúhaná
5 ks
1 KL
1 KL
1 KL
1 PL
0,5 hrnček
1/4 hrnček
1 hrnček svetlé
1 hrnček nasekané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 170°C. Formu na chlieb vymastíme a vysypeme paleo múkou.

  2. 2

    Múku, korenie a sódu zmiešame dokopy. Vymiešame vajíčka, med a olej. Suché prísady postupne pridávame do vlhkých a dobre premiešame. Pridáme mrkvu a nakoniec hrozienka a oriešky.

  3. 3

    Pečieme cca 30 minút, priebežne kontrolujeme. Upečený chlieb necháme postáť 10 minút, potom vyberieme z formy.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ďakujem za tento receptík,chcem byť paleo, tak hľadám informácie. Máš s paleo stravovaním dobré skúsenosti ?
Tento receptík ma všeobecne veľký úspech, čo sa týka paleo múk :-) Ja nie som paleo, lebo nemôžem jesť mäso, môj organizmus to nejako odmieta, ale viem, že veľmi veľa ľuďom paleo pomáha k peknej postave a zbavenia sa neiktorých zdravotných problémov. Ja sa však vyhýbam bielej múke a paleo múky sú skvelá a hlavne zdravá náhrada, takže preto z nich pečiem a mám koláčiky z nich veľmi rada.
Skuste namiesto olivoveho oleja kokosovy:) je vhodnejsi na pouzitie pri vysokych teplotach a do kolaciku aj lepsie chuti:) inak super receptik, vyskusam:)