Mrkvový chlieb z tekvicovej múky

Autor receptu: moinka

Toto je u nás najobľúbenejší paleo chlebík vhodný na raňajky alebo desiatu. Chlebík je bez lepku, má orieškovú chuť. Vďaka tekvicovej múke má zaujímavú zelenkastú farbu, ktorá skutočne zaujme.

30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 170°C. Formu na chlieb vymastíme a vysypeme paleo múkou.
  2. Múku, korenie a sódu zmiešame dokopy. Vymiešame vajíčka, med a olej. Suché prísady postupne pridávame do vlhkých a dobre premiešame. Pridáme mrkvu a nakoniec hrozienka a oriešky.
  3. Pečieme cca 30 minút, priebežne kontrolujeme. Upečený chlieb necháme postáť 10 minút, potom vyberieme z formy.