Mrkvovo-cottage nátierka s pažítkou
Ľahká, svieža a výživná nátierka.
porcie
príprava
Suroviny
| 100 g (jemný, hrudkovitý) |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL (12 %) |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1/4 ČL |
|
| 1/4 ČL |
|
| 1/4 ČL |
|
| podľa chuti |
|
| 1 PL (nasekaná) |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Mrkvu očistíme, osušíme a najemno nastrúhame na jemnom strúhadle. Ak je veľmi šťavnatá, môžeme ju jemne vyžmýkať, aby nátierka nebola vodnatá.
- 2
Do misky dáme cottage cheese a rozdrvíme ho vidličkou, aby sa zmenšil počet veľkých hrudiek. Pridáme kyslú smotanu a premiešame do krémovej konzistencie.
- 3
Do zmesi pridáme nastrúhanú mrkvu, drvenú rascu, mletú papriku, citrónovú šťavu, olivový olej, med, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešame, aby sa chute spojili.
- 4
Nakoniec primiešame nasekanú pažítku. Nátierku necháme aspoň 10–15 minút odležať v chladničke, aby sa chute prepojili.
- 5
Podávame vychladené na celozrnnom chlebe, hrianke alebo plátkoch bagety. Môžeme ozdobiť pažítkou alebo pár hoblinkami mrkvy.
Tiež mrkvová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu