Mrkvová nátierka
Mrkvová nátierka

Mrkvovo-cottage nátierka s pažítkou

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 09:05

Ľahká, svieža a výživná nátierka.

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

100 g (jemný, hrudkovitý)
1 ks
1 PL (12 %)
1 ČL
1 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
podľa chuti
1 PL (nasekaná)
štipka



Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme, osušíme a najemno nastrúhame na jemnom strúhadle. Ak je veľmi šťavnatá, môžeme ju jemne vyžmýkať, aby nátierka nebola vodnatá.

  2. 2

    Do misky dáme cottage cheese a rozdrvíme ho vidličkou, aby sa zmenšil počet veľkých hrudiek. Pridáme kyslú smotanu a premiešame do krémovej konzistencie.

  3. 3

    Do zmesi pridáme nastrúhanú mrkvu, drvenú rascu, mletú papriku, citrónovú šťavu, olivový olej, med, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešame, aby sa chute spojili.

  4. 4

    Nakoniec primiešame nasekanú pažítku. Nátierku necháme aspoň 10–15 minút odležať v chladničke, aby sa chute prepojili.

  5. 5

    Podávame vychladené na celozrnnom chlebe, hrianke alebo plátkoch bagety. Môžeme ozdobiť pažítkou alebo pár hoblinkami mrkvy.

Diskusia k receptu