Mrkvová nátierka
Mrkvovo-cottage nátierka s pažítkou
Autor receptu: ellie17
Ľahká, svieža a výživná nátierka.
Postup
- Mrkvu očistíme, osušíme a najemno nastrúhame na jemnom strúhadle. Ak je veľmi šťavnatá, môžeme ju jemne vyžmýkať, aby nátierka nebola vodnatá.
- Do misky dáme cottage cheese a rozdrvíme ho vidličkou, aby sa zmenšil počet veľkých hrudiek. Pridáme kyslú smotanu a premiešame do krémovej konzistencie.
- Do zmesi pridáme nastrúhanú mrkvu, drvenú rascu, mletú papriku, citrónovú šťavu, olivový olej, med, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešame, aby sa chute spojili.
- Nakoniec primiešame nasekanú pažítku. Nátierku necháme aspoň 10–15 minút odležať v chladničke, aby sa chute prepojili.
- Podávame vychladené na celozrnnom chlebe, hrianke alebo plátkoch bagety. Môžeme ozdobiť pažítkou alebo pár hoblinkami mrkvy.