Foto: fejton1
Jednoduchý a chutný obed.
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ovsené vločky si zalejeme vlažným mliekom, pridáme trochu vegety a necháme nabobtnať.
-
2
Mrkvu uvaríme do mäkka, scedime a necháme vychladnúť.
-
3
Vychladenú mrkvu postrúhame na slzyčkovom struhadle.
-
4
Do postrúhanej mrkvy primiešame ovsené vločky, vajíčka, prelisovaný cesnak, okoreníme a osolíme, pridáme majoránku a dobre premiešame. Keď treba tak zahustíme krupicou.
-
5
Zo zmesi robíme karbonatky(šnicle).
-
6
vypražame ich v oleji, ale len krátko z oboch strán. Na fotke vyzerajú ako keby boli dosť mastné ale nebojte sa vo vnutri nie su.
-
7
Tu je výsledok!!!.
Páči sa mi , ale ja by som ho robila asi zo surovej mrkvy - ešte si tak neskúšal? - neviem, ako by to dopadlo...