Mrkvové šnicle

Autor receptu: fejton1

Jednoduchý a chutný obed.

8
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ovsené vločky si zalejeme vlažným mliekom, pridáme trochu vegety a necháme nabobtnať.
  2. Mrkvu uvaríme do mäkka, scedime a necháme vychladnúť.
  3. Vychladenú mrkvu postrúhame na slzyčkovom struhadle.
  4. Do postrúhanej mrkvy primiešame ovsené vločky, vajíčka, prelisovaný cesnak, okoreníme a osolíme, pridáme majoránku a dobre premiešame. Keď treba tak zahustíme krupicou.
  5. Zo zmesi robíme karbonatky(šnicle).
  6. vypražame ich v oleji, ale len krátko z oboch strán. Na fotke vyzerajú ako keby boli dosť mastné ale nebojte sa vo vnutri nie su.
  7. Tu je výsledok!!!.