Mrkvové šnicle
Autor receptu: fejton1
Jednoduchý a chutný obed.
8 porcií |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Ovsené vločky si zalejeme vlažným mliekom, pridáme trochu vegety a necháme nabobtnať.
- Mrkvu uvaríme do mäkka, scedime a necháme vychladnúť.
- Vychladenú mrkvu postrúhame na slzyčkovom struhadle.
- Do postrúhanej mrkvy primiešame ovsené vločky, vajíčka, prelisovaný cesnak, okoreníme a osolíme, pridáme majoránku a dobre premiešame. Keď treba tak zahustíme krupicou.
- Zo zmesi robíme karbonatky(šnicle).
- vypražame ich v oleji, ale len krátko z oboch strán. Na fotke vyzerajú ako keby boli dosť mastné ale nebojte sa vo vnutri nie su.
- Tu je výsledok!!!.