Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne fotorecept

izabella929 - fotkaIzabella929, 45 ročná žena, Fiľakovo, 26. novembra 2017 14:01
Ďalšie jej recepty »

Dnešný nedeľný obed z vykosteného morčacieho stehna na kyslej kapuste s vínom.

4
porcie
15 min
príprava
50 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g vykostené
400 g sudová
200 ml
1/2 PL domáca
1 ks
1 strúčik
podľa chuti
2 PL domáci
Príloha - žemľová knedľa:
4 ks suché
1 ks
1 strúčik
2 ks
2 PL
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Morčacie stehno som umyla, osušila a nakrájala na kocky.

    Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Doniesla som si zo súdka kapustu.

    Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájala som si ju troška, aby z vidličky neviseli pri jedení dlhé nite.

    Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do rajnice som dala masť, pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla.

    Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som morčacie mäso. Miešala som a dusila pokiaľ sa tekutina neodparila.

    Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som paradajkovú šťavu.

    Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Osolila, okorenila, pridala som štipku mletej rasce, zázvor a muškátový oriešok.

    Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som ružové víno.

    Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Napokon aj kyslú kapustu a chvíľu som dusila všetko spolu, aby sa chute spojili. Iba neskôr som pridala toľko vody, aby bolo všetko ponorené a pomaly dusila na miernom plameni pod pokrievkou 50 min.

    Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotové jedlo.

    Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si žemľovú hnedľu. Nakrájala som suché rohlíky na kocky. Namrvilo sa z nich aj troška strúhanky, takže som to mala hneď 2 v jednom.

    Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Rožky som dala do misy, poliala 2 lyžicami mlieka. Pridala som nakrájanú petržlenovú vňať, 2 vajcia, mleté čierne korenie, muškátový oriešok. Na trošku masti som opiekla jednu cibuľu a strúčik cesnaku a pridala som k rohlíkom. Všetko som dobre premiešala.

    Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Hotovú zmes som naplnila do mikroténového vrecka a zrolovala. Previazala som kuchynským špagátom, aby sa počas varenia nevnikla do vrecka. Varila som pomaly na miernom plameni 20 min.

    Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Odstránila som špagát aj fóliu a nakrájala na kolieska.

    Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Hotový obed som uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.

    Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 15
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist