Morčacie prsia

Morčacie prsia s ajvarom (fotorecept)

Autor receptu: horalkalesna

Rýchly a chutný obed :-)

15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie prsia nakrájame na menšie kocky. Na olivový olej dáme nakrájanú cibuľku a opekáme do zlatova. Keď je cibuľka hotová, hrniec odložíme zo sporáka a pridáme mletú červenú papriku. Pomiešame a zalejeme 1 dl vývaru a vrátime naspäť na sporák. Povaríme a pridáme mäso. Mäso jemne osolíme, okoreníme a podusíme. Keď sa mäsko zatiahne, pridáme zvyšný vývar, premiešame a dusíme cca 15 minút.
  2. Keď je mäso mäkké, pridáme ajvar, pomiešame a ešte chvíľu podusíme. Medzitým si nastrúhame zemiak na kašu (ako na halušky alebo placky) a pridáme do omáčky. Omáčka sa krásne zahustí. Povaríme a podľa potreby ešte dosolíme.
  3. Podávame s cestovinou alebo haluškami. Dobrú chuť
  4. Ak by bola omáčka riedka aj po zahustení zemiakom, pridajte ešte nastrúhaný zemiak alebo zahustite Solamylom.