Morčacie prsia
Morčacie prsia s ajvarom (fotorecept)
Autor receptu: horalkalesna
Rýchly a chutný obed :-)
15 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie prsia nakrájame na menšie kocky.
Na olivový olej dáme nakrájanú cibuľku a opekáme do zlatova. Keď je cibuľka hotová, hrniec odložíme zo sporáka a pridáme mletú červenú papriku. Pomiešame a zalejeme 1 dl vývaru a vrátime naspäť na sporák. Povaríme a pridáme mäso.
Mäso jemne osolíme, okoreníme a podusíme. Keď sa mäsko zatiahne, pridáme zvyšný vývar, premiešame a dusíme cca 15 minút.
- Keď je mäso mäkké, pridáme ajvar, pomiešame a ešte chvíľu podusíme.
Medzitým si nastrúhame zemiak na kašu (ako na halušky alebo placky) a pridáme do omáčky. Omáčka sa krásne zahustí. Povaríme a podľa potreby ešte dosolíme.
- Podávame s cestovinou alebo haluškami. Dobrú chuť
- Ak by bola omáčka riedka aj po zahustení zemiakom, pridajte ešte nastrúhaný zemiak alebo zahustite Solamylom.