Morčacia roláda

Morčacia roláda v slanine plnená bryndzou a baby špenátom s batatovým pyré a zemiakovými kroketami

Autor receptu: movino

Navarte si s nami výborné jedlo, ktoré odporúčame podávať k Rizlingu vlašskému, neskorému zberu 2023.* Recept pripravil šéfkuchár Penziónu u Vinára Martin Krahulec. Dobrú chuť!

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Morčacie prsia nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, uložíme tesne vedľa seba a naplníme bryndzou, baby špenátom a zrolujeme. Roládu obalíme v slanine a zavinieme do potravinárskej fólie. Takto pripravenú roládu varíme vo vriacej vode približne 40 minút, potom ju odbalíme a opečieme na panvici a nakrájame.
  2. Bataty umyjeme, narežeme, osolíme a pečieme na 180 °C 20 minút. Po opečení ich ešte teplé ošúpeme, dáme do mixéra a spolu s maslom vyšľaháme na jemné pyré.
  3. Na prípravu zemiakových krokiet si zvolíme presne tie suroviny a postup ako som použil ma výrobu cesta na domáce zemiakové šúľance (sledujte pridané recepty :) akurát, že sa z cesta vytvarujú guľôčky, ktoré obalíme vo vajci a v strúhanke a vyprážame.
  4. Umytú cviklu uvaríme v osolenej vode, ošúpeme, nakrájame na kocky.
  5. Z balzamikového octu, medu a morskej soli si urobíme macerát, ktorý pridáme na uvarenú cviklu.