Moje Mini Lazagne
Autor receptu: hajni21
60 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup- Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme mletú papriku a ďalej trochu pražíme. Takto pridáme mäso, potom paradajky, papriku a petržlenovú vňať.
- Okoreníme - oregáno, bazalka, soľ, korenie . Všetko to podlejeme paradajkovým pretlakom a spolu varíme asi 10-15 minút.
- Lístkové cesto rozváľkame na tenko a pokrájame na asi 10x10 cm kocky. Formu na muffin potrieme olejom, aby sa nám cesto neprilepilo.
- Cesto poukladáme na dno foriem tak, aby konce trochu vyčnievali. Na cesto dáme vrstvu syra, naň príde mäso, opäť cesto, syr a mäso.
- Vrstvíme podľa toho aké veľké máme formy. Mne vyšlo na dve vrstvy.
- Na vrch príde strúhaný syr. Pečieme vo vyhriatej trúbe asi 10-20 minút. Keď sa nám syr pekne roztopil a cesto sa nelepí (skúška špáradkom) Mini Lazagne sú hotové :)
- Prajem Dobrú chuť! :)
- Ja som ešte mala doma niekoľko plátov cestovín Lazagne tak som zvyšné mäso použila na tradičné lazagne a upiekla som ho v plechu. z 1kg mäsa by Vám malo výjsť asi na 2 .2apol muffinových plechov podľa veľkosti.
|