Kurací kebab v pita chlebe s pikantnou salsou a mätovým dresingom fotorecept
Foto: wildfoods
Tento recept je vhodný na letné opekačky a grilovačky.
2
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie mäso si nakrájaš na rezančeky, poleješ olivovým olejom a ochutiš grilovacím korením, čiernym korením a soľou. Kúsky mäsa si postupne napicháš na grilovacie ihly, a ugriluješ na pahrebe pekne do zlatohneda.
-
2
Na salsu si nakrájaš nadrobno červenú cibuľu, paradajky a chilli papričku. Všetko spolu zmiešaš, osolíš, okoreníš a pridáš pár kvapiek tabasca. Kto ma rád pikantnejšie, môže pridať viac.
-
3
Na dresing si zmiešaš biely jogurt s prelisovaným cesnakom, nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou a čerstvou mätou. Dochutíš soľou a čiernym korením
-
4
Všetko si nahádžeš do pita chleba a už len vychutnávaš :)
Diskusia k receptu